Logo Grave
Vaststelling Structuurvisie Grave 2025 (‘Vitale vestinggemeente aan de Maas’), Grave

Burgemeester en wethouders van Grave brengen ter openbare kennis dat de gemeenteraad van Grave op 28 januari 2014 de Structuurvisie Grave 2025 (‘Vitale vestinggemeente aan de Maas’) heeft vastgesteld.

Visiedocument

De structuurvisie legt op hoofdlijnen het ruimtelijk beleid vast voor het grondgebied van de gemeente Grave. Het belangrijkste doel is om een kader te scheppen voor de uitvoering van gewenste ontwikkelingen voor met name de komende 10 jaar, maar ook voor de langere termijn.

Kern van de visie is: “Grave glinstert met duurzaam, ruimtelijke, sociaal-economische en culturele ontwikkelingen als vitale vestinggemeente aan de Maas en Raam. Dit zorgt voor behoud en versterking van leefbare kernen en een beleefbaar platteland voor haar bewoners, bedrijven, organisaties en bezoekers.”

Dit wordt vervolgens uitgewerkt naar strategische beleidslijnen, de 7 pijlers van de visie, die de hoofdrichting aangeven voor de ontwikkeling van Grave. Hiermee worden de accenten gelegd voor een meersporenbeleid om de ambities te verwezenlijken.

In de uitvoeringsparagraaf is de visie vertaald in projecten die de gemeente zelf uitvoert, projecten waarvoor het initiatief ligt bij private partijen of een combinatie van beiden.

Gewijzigde vaststelling

Het ontwerp van de structuurvisie heeft van 21 augustus 2013 tot en met 1 oktober 2013 ter inzage gelegen. Er zijn twaalf zienswijzen ingediend.

Een aantal zienswijzen heeft geleid tot aanpassing van de structuurvisie. Daarnaast is een amtshalve wijziging doorgevoerd. Ook heeft de gemeenteraad op eigen initiatief nog een aantal wijzigingen in de structuurvisie aangebracht.

Communicatie

De vastgestelde structuurvisie ligt met ingang van 9 april 2014 tot en met 20 mei 2014 voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis bij de Publieksbalie. Voor actuele openingstijden wordt verwezen naar de gemeentelijke website. De vastgestelde structuurvisie is tevens digitaal beschikbaar via

Geen bezwaar of beroep

De structuurvisie is geen (voor burgers) bindend juridisch document. Tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie kan daarom, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking op de dag na de bekendmaking.

Grave, 8 april 2014

Burgemeester en wethouders van Grave

Naar boven