Logo Drimmelen
Gewijzigde vaststelling structuurvisie ‘Landschappelijke kwaliteit buitengebied’, Drimmelen

De gemeenteraad van Drimmelen heeft op 13 maart 2014 de Structuurvisie ‘Landschappelijke kwaliteit buitengebied’ gewijzigd vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied beslaat het gehele buitengebied van de gemeente Drimmelen.

Betreft

Provincie Noord-Brabant heeft bepaald dat ontwikkelingen (vanaf enige ruimtelijke impact) in het buitengebied alleen kunnen plaatsvinden als deze gepaard gaan met een aantoonbare en uitvoerbare verbetering van de kwaliteiten van het buitengebied. De 18 gemeenten uit de regio West-Brabant hebben hierover met de provincie afspraken gemaakt. Om binnen gemeente Drimmelen uitvoering te kunnen geven aan deze afspraken is de Structuurvisie ‘Landschappelijke kwaliteit buitengebied’ opgesteld. Het ontwerp van de Structuurvisie ‘Landschappelijke kwaliteit buitengebied’ met bijbehorende stukken heeft vanaf 25 oktober t/m 5 december 2013 ter inzage gelegen. Tijdens deze termijn zijn 5 inspraakreacties ingediend.

Ambtshalve en naar aanleiding van inspraakreacties zijn er wijzigingen aangebracht in de structuurvisie ‘Landschappelijke kwaliteit buitengebied’. Voor de definitieve tekst en volledige inhoud van de structuurvisie verwijzen wij naar de locaties waar de structuurvisie ter inzage ligt.

Inzage

De volledige inhoud van de structuurvisie ‘Landschappelijke kwaliteit buitengebied’ inclusief bijlagen, ligt met ingang van 11 april 2014 voor een ieder ter inzage op de navolgende wijzen:

  • In de hal van het gemeentehuis, Park 1 te Made, tijdens de openingstijden

  • (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur)

  • Digitaal op de landelijke website voor informatie omtrent ruimtelijke plannen:

    www.ruimtelijkeplannen.nl onder: NL.IMRO.1719.SV13kwaliteit-vg01

  • Op de website van de gemeente: www.drimmelen.nl

Geen bezwaar of beroep

De structuurvisie is geen (voor burgers) direct bindend juridisch document en derhalve kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar mevrouw P. Bastiaansen, telefonisch te bereiken onder nummer 0162 690209.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Made, 10 april 2014

Burgemeester en wethouders van Drimmelen, C. Smits secretaris

G.L.C.M. de Kok burgemeester

Naar boven