Logo Alphen aan den Rijn Besluit van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn op grond van artikel 15 Wegenverkeerswet 1994, inhoudende de aanleg van een gele onderbroken streep (parkeerverbod) op de Handelsweg te Alphen aan den Rijn,   conform artikel 15 Wegenverkeerswet 1994.  

2014/64714

burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De gemeente moet als wegbeheerder een verkeersbesluit nemen bij het plaatsen of verwijderen van sommige verkeerstekens. In het verkeersbesluit wordt afgewogen waarom verkeertekens worden geplaatst of verwijderd. Het college heeft het verkeersbesluit voor de aanleg van een gele onderbroken streep (parkeerverbod) vastgesteld.

De gele onderbroken streep wordt aangelegd op de Handelsweg ter hoogte van het Caninuspad. Door de huidige situatie komen verkeersonveilige situaties voor, zo ontstaat er vermindering van het zicht op het Caninuspad en houden de overstekende fietsers geen rekening met voertuigen die de geparkeerde voertuigen passeren. Door het instellen van een parkeerverbod wordt de verkeersveiligheid verbeterd.

BESLUIT

  • 1.de aanleg van een gele onderbroken streep (parkeerverbod) op de:

    • 1.Handelsweg, aan de noordzijde van de rijbaan, ter hoogte van de kruising met het Caninuspad;

    • 2.Handelsweg, aan de zuidzijde van de rijbaan, ter hoogte van de kruising met het Caninuspad.

Alphen aan den Rijn 2 april 2014

burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn
Namens deze, R. de Jong
teamleider Beleid & Advies

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Dit besluit zal door publicatie in de Staatscourant, zie www.officielebekendmakingen.nl, en het Witte Weekblad bekend worden gemaakt. Tevens zal dit besluit ter inzage worden gelegd bij de Informatiebalie in het stadhuis. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit volgens de artikelen 7:1 en 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de openbare bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA te Alphen aan den Rijn. Indiening van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit. Hiertoe kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Naar boven