Logo Alphen aan den Rijn Besluit van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn betreffende het realiseren van 1 parkeerplaats voor het opladen van elektrische auto’s op een parkeervak aan de Papiermolen te Alphen aan den Rijn naast een al reeds gereserveerde parkeerplaats voor het opladen van elektrische auto’s.

2014/5520

burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Wegbeheerders moeten bij het plaatsen of verwijderen van sommige verkeerstekens een verkeersbesluit nemen. In het verkeersbesluit wordt afgewogen waarom verkeerstekens worden geplaatst of verwijderd. Op openbare parkeerplaatsen is het mogelijk om parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto's te realiseren als hieraan behoefte bestaat. Op verzoek wordt de tweede parkeerplaats gerealiseerd voor het opladen van elektrische auto's op een parkeervak aan de Papiermolen te Alphen aan den Rijn. De belangstelling voor elektrisch rijden groeit en wordt gezien als een schoon en duurzaam alternatief. Alphen aan den Rijn wil op deze manier een bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Er heeft conform artikel 24 van het BABW overleg plaatsgevonden met de door de korpschef van de nationale politie daartoe gemachtigde verkeersadviseur van Politie eenheid Den Haag. Deze stemt in met dit besluit.

De oorspronkelijke aanvraag voor de Rosmolen, ter hoogte van nummer 5 is getoetst aan het toetsingsbeleid particuliere aanvraag elektrische oplaadpaal (2011/25584). Deze aanvraag voldeed niet aan de vastgestelde criteria. Uit parkeeronderzoek is gebleken dat de parkeerdruk in deze straat 99% is. Dit is hoger is dan de grens van 80%. Daarom is gekozen voor de Papiermolen, naast Rosmolen nummer 102. De parkeerdruk in deze straat is 71% en in de omgeving 88%. Dit is onder de grens van 90%. Ook is deze locatie goed bereikbaar vanaf het woonadres van aanvrager aan de Rosmolen.

Bij het plaatsen van de oplaadpunt werd in eerste instantie één parkeerplaats gereserveerd voor het opladen van elektrische auto’s. Wel zitten er twee oplaadpunten aan de oplaadpaal. Nu er behoefte ontstaat om een tweede parkeerplaats te reserveren voor het opladen van elektrische auto’s wordt dit uitgevoerd.

BESLUIT

Het reserveren van een parkeerplaats voor het opladen van elektrische auto’s en derhalve het plaatsen van bord E4 met onderbord “opladen elektrische auto’s” op de:

  • 1.Papiermolen, naast de reeds gereserveerde parkeerplaats voor het opladen van elektrische auto’s.

Alphen aan den Rijn 2 april 2014

burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn
Namens deze, R. de Jong
teamleider Beleid & Advies

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Dit besluit zal zowel aan de aanvrager als door publicatie in de Staatscourant, zie www.officielebekendmakingen.nl, en het Witte Weekblad bekend worden gemaakt. Tevens zal dit besluit ter inzage worden gelegd bij de Informatiebalie in het stadhuis. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit volgens de artikelen 7:1 en 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de openbare bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA te Alphen aan den Rijn. Indiening van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit. Hiertoe kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Naar boven