Logo DoesburgVerkeersbesluit gele streep Kraakselaan

INLEIDING

Met regelmaat is door medewerkers van de gemeente Doesburg opgemerkt dat automobilisten hun voertuig stil laten staan op de Kraakselaan om bij de Rabobank te pinnen. Hierdoor kunnen zich verkeersonveilige situaties voordoen en tevens verhindert dit de doorstroming. Om deze reden ziet de gemeente zich genoodzaakt gele strepen aan te brengen om dit te voorkomen.

BEVOEGDHEID

Gelet op artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en de Mandaatregeling Gemeente Doesburg 2013.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Uit het oogpunt van:

  • -het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • -het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade;

is het gewenst om:

  • -aan beide zijden van de Kraakselaan, ter hoogte van de Rabobank, een gele streep aan te brengen.

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

MOTIVERING

De Kraakselaan is een gebiedsontsluitingsweg binnen de bebouwde kom met een maximumsnelheid van 50 km/h. Deze weg is bedoeld om woonwijken op het Doesburgse wegennet te ontsluiten en om de oostkant van Doesburg op het provinciale wegennet te ontsluiten. De Kraakselaan heeft daarom een hogere verkeersintensiteit dan een erftoegangsweg in een woonwijk en heeft om die reden een belangrijke doorstroomfunctie.

Doordat op de rijbaan wordt stilgestaan door automobilisten ontstaat een verstoring van de doorstroming van het verkeer. Tevens kunnen verkeersonveilige situaties ontstaan vanwege het snelheidsverschil en overig verkeer dat niet bedacht is op stilstaande voertuigen op een dergelijke weg.

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het voorkomen of beperken van overlast en hinder, het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, is het gewenst om aan beide zijden van de Kraakselaan, ter hoogte van de Rabobank, een gele doorgetrokken streep aan te brengen.

GEHOORD

Gelet op artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de verkeersadviseur van Politie Oost-Nederland, district Gelderland-Midden.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluit het college van burgemeester en wethouders van Doesburg om:

  • -aan beide zijden van de Kraakselaan, tussen Van Ubelstraat en Loddero/Julianastraat, een gele doorgetrokken streep aan te brengen.

Doesburg, 2 april 2014

Namens burgemeester en wethouders van Doesburg,

ing. K. Wienk,

Beleidsadviseur Verkeer

BEZWAAR EN BEROEP

Als u het niet eens bent met deze beslissing kunt u binnen zes weken na de datum van verzending van deze brief een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg. In het bezwaarschrift moet staan met welke beslissing u het niet eens bent en waarom u daartegen bezwaar maakt. Verder moet het bezwaarschrift door u worden ondertekend, van een datum worden voorzien en uw naam en adres bevatten

Dit besluit is per direct van kracht. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Als u dat toch wilt kunt u een verzoek tot voorlopige voorziening richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de rechtbank. Dit kan via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. U moet hiervoor wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven