Logo Alphen aan den Rijn Besluit van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn op grond van artikel 15 Wegenverkeerswet 1994, inhoudende het aanwijzen van een laad- en losplaats ter hoogte van de sluis aan de Ziendeweg te Zwammerdam, conform artikel 15 Wegenverkeerswet 1994.  

2014/17562

burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Wegbeheerders moeten bij het plaatsen of verwijderen van sommige verkeerstekens een verkeersbesluit nemen. In het verkeersbesluit wordt afgewogen waarom verkeerstekens worden geplaatst of verwijderd. Het college besluit een laad- en losplaats aan te wijzen ter hoogte van de sluis aan de Ziendeweg te Zwammerdam.

 

Het Hoogheemraadschap Rijnland is beheerder van de sluis aan de Ziendeweg. Bij de Ziendeweg is een defosfateringsinstallatie. Deze installatie draagt bij aan het zuiveren van het water in de Nieuwkoopse Plassen. Van april t/m september wordt de installatie minimaal drie maal per week vanuit een vrachtwagen gevuld met ijzerchloride.

Rondom de sluis zijn diverse aanlegplekken voor pleziervaartuigen. Deze vaartuigen zijn van bewoners van de omliggende dorpen Aarlanderveen, Zwammerdam en Nieuwkoop. Ondanks de vrij korte afstanden tot deze dorpen kiezen veel eigenaren er voor om met de auto naar het vaartuig te gaan. De auto’s worden geparkeerd op de passeerstrook ter hoogte van de sluis.

Door de geparkeerde voertuigen moet de vrachtwagen die de ijzerchloride aflevert op de Ziendeweg blijven staan. Het overpompen duurt ongeveer 30 minuten. Gedurende deze tijd is de Ziendeweg volledig geblokkeerd. Dit is onwenselijk voor de vrijheid van het wegverkeer, vooral ook omdat de Ziendeweg onderdeel uit maakt van de hoofdaanrijroutes van de brandweer.

Daarnaast kunnen ook vaak de beheerders van het Hoogheemraadschap niet parkeren nabij de sluis (één van de beheerders woont daar ook en is op deze plek aangewezen om te parkeren). Derhalve zullen de twee medewerkers ontheffing krijgen om op de laad- en losplaats te parkeren. Zodra de vrachtwagen komt zullen zij hun voertuig verwijderen.

BESLUIT

  • 1. het plaatsen van bord E7 (laad- en losplaats) op de Ziendeweg ter hoogte van de sluis te Zwammerdam. De plaats wordt gemarkeerd met een parkeervak met kruismarkering.

Alphen aan den Rijn 2 april 2014

burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn
Namens deze, R. de Jong
teamleider Beleid & Advies

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Dit besluit zal door publicatie in de Staatscourant, zie www.officielebekendmakingen.nl, en het Witte Weekblad bekend worden gemaakt. Tevens zal dit besluit ter inzage worden gelegd bij de Informatiebalie in het stadhuis. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit volgens de artikelen 7:1 en 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de openbare bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA te Alphen aan den Rijn.

Naar boven