Logo Alphen aan den RijnBesluit van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn op grond van artikel 15 Wegenverkeerswet 1994, inhoudende het instellen van een parkeerverbod op het Noordeinde ter hoogte van de huisnummers 79 en 90 te Aarlanderveen, conform artikel 15 Wegenverkeerswet 1994. 

2014/17549

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Wegbeheerders moeten bij het plaatsen of verwijderen van sommige verkeerstekens een verkeersbesluit nemen. In het verkeersbesluit wordt afgewogen waarom verkeerstekens worden geplaatst of verwijderd. Het college besluit een parkeerverbod in te stellen ter hoogte van de huisnummers 79 en 90 te Aarlanderveen.  Op huisnummer 90 is een boerenbedrijf (melkveehouder) gevestigd. Geregeld wordt dit bedrijf bevoorraadt en vinden melktransporten plaats door vrachtauto’s. Door geparkeerde voertuigen is het voor deze vrachtwagens onmogelijk het terrein van het boerenbedrijf op te draaien. Deze situatie ontstaat de gehele week, maar met name op zondag tijdens kerkdiensten. De veehouder moet hierdoor elke zondag in de kerk gaan vragen wie er geparkeerd staat en verzoeken de auto’s te verplaatsen. Hierdoor moet vrachtverkeer wachten waardoor de doorgang op het Noordeinde langdurig wordt geblokkeerd. Daarnaast wordt de veehouder onevenredig benadeeld omdat het zoeken naar de eigenaren veel tijd kost.

BESLUIT

  • 1. het aanbrengen van gele onderbroken strepen op het Noordeinde ter hoogte van de huisnummers 79 en 90, te Aarlanderveen

namens burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn R. de Jong
teamleider Beleid & Advies

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Dit besluit zal door publicatie in de Staatscourant, zie www.officielebekendmakingen.nl, en het Witte Weekblad bekend worden gemaakt. Tevens zal dit besluit ter inzage worden gelegd bij de Informatiebalie in het stadhuis. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit volgens de artikelen 7:1 en 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de openbare bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA te Alphen aan den Rijn.

Naar boven