Logo Langedijk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Twuyverhoek 2013’, Langedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk hebben ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan “Twuyverhoek 2013”. Het plangebied van het bestemmingsplan is de wijk Twuyverhoek, dat aan de west- en zuidzijde wordt begrensd door de bestaande bebouwing van Sint Pancras.

Op basis van het in 2006 vastgestelde bestemmingsplan kon de toen nog te ontwikkelen woningbouwlocatie worden gerealiseerd. Het bestemmingsplan had een globaal karakter en diende te worden uitgewerkt in zogenaamde uitwerkingsplannen. De ontwikkeling van de woonwijk is bijna voltooid. Weliswaar zou het bestemmingsplan alsnog kunnen worden uitgewerkt, maar de gemeente heeft er voor gekozen op basis van de Wet ruimtelijke ordening een nieuw bestemmingsplan op te stellen dat digitaal uitwisselbaar en raadpleegbaar is.

Het ontwerp bestemmingsplan “Twuyverhoek 2013” ligt vanaf 9 april 2014 ter inzage op de volgende locaties:

  • De voorlichtingsruimte van het gemeentehuis, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude;

  • De openbare bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 te Zuid-Scharwoude;

  • Het behouden Huys, Dorpsstraat 850 te Oudkarspel;

  • Dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7 te Sint Pancras.

Daarnaast is het ontwerp bestemmingsplan te raadplegen via internet op www.gemeentelangedijk.nl (via het menu: Leven in Langedijk – Bouwen – Bestemmingsplannen) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan ID NL.IMRO.0416.BPSPTW2012-on01).

Gedurende de ter inzagetermijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Langedijk, Postbus 15, 1723 ZG Noord-Scharwoude. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze dient u vóór het einde van de ter inzagetermijn contact op te nemen met mevrouw M. Smit van de afdeling Beleid en Projecten voor het maken van een afspraak.

Langedijk, 8 april 2014

Burgemeester en wethouders van Langedijk

Naar boven