Logo Beverwijk
Vastgestelde beheersverordening Overbos, Adrichem, Willem Alexander plantsoen, Beverwijk

NL.IMRO.0375.BVOverbAdrWAPlants-VG01

(Artikel 3.38 Wet ruimtelijke ordening en artikel 139 Gemeentewet).

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk maakt bekend dat de raad in zijn vergadering van 4 april 2013 een Beheersverordening heeft vastgesteld voor het gebied “Overbos, Adrichem en het Willem Alexander plantsoen”.

Het gebied wordt globaal begrensd door de St. Aagtendijk, (langs de bebouwde rand), de Overboslaan, Heemskerkerweg, Willem Alexanderplantsoen, de gemeentegrens met Heemskerk, Luxemburglaan, Laan der Nederlanden, Beneluxlaan, langs Het Gein en de sportvelden. De Lau Mazirelstraat valt ook onder de beheersverordening, tot net voor de Spoorsingel. De omgeving Hoflanderweg nummer 200 is in tegenstelling tot eerdere berichten (vooraankondiging van 4 april 2012) wel meegenomen in dit plan volgens de huidige bestemming. De projectlocatie (convenantlocatie) Beneluxlaan 2013 (achter het politiebureau) is uitgezonderd van deze Verordening, omdat hiervoor inmiddels een bestemmingsplanprocedure in gang is gezet.

Een beheersverordening treedt in de plaats van een bestemmingsplan en kan alleen voor gebieden worden opgesteld waarin zich geen nieuwe ontwikkelingen gaan voordoen in de komende tijd. Net als bij een bestemmingsplan wordt een beheersverordening opgesteld voor een periode van 10 jaren. Op basis van artikel 3.2 van de Algemene wet bestuursrecht is onderzoek gedaan naar relevante aspecten waaronder de waterhuishouding, geluid, externe veiligheid, flora en fauna, archeologie, cultuurhistorie, etc.

Ten behoeve van de beheersverordening zijn de bestaande bestemmingen, gebruiken en bebouwing geïnventariseerd en vertaald in een aantal kaarten: 1. een contourenkaart met een overzicht van de voorheen geldende bestemmingsplannen, waarvoor de beheersverordening in de plaats komt; 2. een gebruikskaart met een overzicht van het gebruik van de gronden; 3. een bebouwingskaart met een overzicht van de bestaande bebouwing met maatvoeringen en 4. een verbeelding met de begrenzing van het plangebied waarop in zones de diverse bestemmingen worden duidelijk gemaakt met daarbij aanduidingen voor specifieke bestemmingen binnen de zones. Er zijn diverse zones aangegeven: een zone voor wonen, voor park; voor sport en een zone voor gemengd. Een beheersverordening legt vast hoe gronden en gebouwen/bouwwerken mogen worden gebruikt en tot welke maatvoeringen gebouwd/aangelegd mag worden.

De vastgestelde Beheersverordening kan op verzoek worden ingezien in het stadhuis van Beverwijk aan het Stationsplein 48 te Beverwijk (publieksbalie). De Beheersverordening is ook digitaal te raadplegen via de website van de gemeente: www.beverwijk.nl onder beleid/onherroepelijke bestemmingsplannen. Tevens is het mogelijk om de Verordening te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. (Zie bovenstaand imro-nummer).

Het indienen van bezwaar of het instellen van beroep is niet mogelijk op basis van het publiekrecht.

De verordening treedt in werking op de achtste dag na haar bekendmaking.

Beverwijk, 17 april 2013.

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven