Logo Bellingwedde
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’, Bellingwedde

PlanMER bestemmingsplan Buitengebied Bellingwedde

Burgemeester en wethouders van Bellingwedde maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 7.10 van de Wet milieubeheer en artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied en de planMER bestemmingsplan Buitengebied ter inzage ligt.

Bestemmingsplan Buitengebied

Het plangebied betreft het gehele buitengebied van de gemeente Bellingwedde met uitzondering van het plangebied Wedderbergen/Wedderveer en het waterbergingsgebied in het uiterste noordoosten van de gemeente.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn alle aanwezige functies bestemd. Er is aangegeven welke bebouwing mag worden opgericht en hoe percelen gebruikt mogen worden. Waar mogelijk wordt ingespeeld op (bedrijfs)ontwikkelingen ter versterking van het economisch draagvlak, de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteiten en plattelandsontwikkeling meer in het algemeen.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn diverse aanpassingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan doorgevoerd als gevolg van onder andere de inspraakprocedure en het vooroverleg.

planMER

Het bestemmingsplan is planMER-plichtig op grond van de Wet milieubeheer en het daaraan gekoppelde Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat de milieueffecten van het plan moeten worden onderzocht.

Het onderzoek naar de milieueffecten is weergegeven in de planMER bestemmingsplan Buitengebied Bellingwedde.

Waar ter inzage?

Het ontwerpbestemmingsplan en de planMER worden met ingang van donderdag 18 april 2013

gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd en beschikbaar gesteld:

  • via de website van de gemeente www.bellingwedde.nl (u kunt deze stukken vinden door achtereenvolgens te klikken op burgers en bedrijven, bestemmingsplannen, bestemmingsplannen in procedure),

  • via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en

  • in het gemeentehuis te Wedde, Hoofdweg 2.

    Op afspraak kunnen de stukken buiten de openingstijden worden ingezien.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze kenbaar maken over zowel het ontwerpbestemmingsplan als over de planMER aan de gemeenteraad van Bellingwedde, Hoofdweg 2, 9698 AE Wedde. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend na telefonische afspraak (tel. nr. 0597-537100).

Naar boven