Logo Drimmelen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Schalckenveld’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor woningen in de zone van Godfried Schalckenstraat, Drimmelen

Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan 'Schalckenveld’ (NL.IMRO.1719.1bp12schalckenveld-on01 met ingang van 12 april 2013 gedurende zes weken tot en met 23 mei 2013 voor een ieder ter inzage ligt in de hal van het gemeentehuis, Park 1 te Made. Het ontwerpbestemmingsplan is eveneens raadpleegbaar via de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl

Ontwerpbestemmingsplan

Het plan voorziet in de herontwikkeling van een braakliggend terrein op de hoek Godfried Schalckenstraat / van den Houtstraat te Made. Het plan bevat de oprichting van vier grondgebonden woningen en 14 appartementen.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet Geluidhinder

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij voornemens zijn een hogere grenswaarde vast te stellen op grond van de Wet geluidhinder. Bij het ontwerp bestemmingsplan ‘Schalckenveld’ ligt ingevolge afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht en artikel 110 van de Wet geluidhinder ook een ontwerpbesluit hogere grenswaarde inclusief alle daarbij behorende stukken ter inzage. Op de gevels voor de nieuw te bouwen woningen in de zone van de Godfried Schalckenstraat wordt niet voldaan aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Dit ontwerpbesluit heeft betrekking op de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde tot maximaal 63 dB.

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de genoemde termijn kan iedereen tot en met 23 mei 2013 tegen het ontwerp bestemmingsplan een schriftelijke dan wel mondelinge zienswijze indienen. Degene die mondeling een zienswijze wenst in te dienen, kan hiervoor een afspraak maken met de heer P. Bauer van de afdeling grondgebied, bereikbaar onder de telefoonnummer 0162-690204 of pbauer@drimmelen.nl

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Drimmelen, Postbus 19, 4920 AA Made. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

Reageren op het ontwerpbesluit

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden tot en 23 mei 2013 een schriftelijke dan wel mondelinge zienswijze kenbaar maken tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder bij het college van burgemeester en wethouders. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 19, 4920 AA Made.

Degene die mondeling een zienswijze wenst in te dienen, kan hiervoor een afspraak maken met de heer P. Bauer van de afdeling grondgebied, bereikbaar onder de telefoonnummer 0162-690204 of pbauer@drimmelen.nl

Drimmelen, 11 april 2013

burgemeester en wethouders van Drimmelen C. Smits secretaris

G.L.C.M. de Kok burgemeester

Naar boven