Logo Limburg
Terinzagelegging van Ontwerp provinciaal Inpassingsplan Peelvenen – Mariapeel, Limburg

Gedeputeerde Staten van Limburg maken hierbij bekend dat zij op 2 april 2013 het ontwerp Inpassingsplan Peelvenen-Mariapeel hebben vastgesteld. Het ontwerp van het provinciaal Inpassingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 8 april tot en met 19 mei 2013 ter visie.

Provincie stelt het inpassingsplan op om de inrichting van het deelgebied van de Peelvenen – Mariapeel/Grauwveen ten behoeve van natuur planologisch mogelijk te maken. Het gaat om de realisatie van de doelstellingen van Natura 2000 en de Kaderrichtlijn Water (KRW). De aanwijzing van de Mariapeel als Natura 2000 gebied en KRW heeft als centrale doel het behoud van de hoogveenrestanten en het gebied weer ontwikkelen tot een functionerend hoogveenlandschap.

Inzage en indienen van zienswijzen

Een ieder kan in de periode van 8 april tot en met 19 mei 2013 ten aanzien van het ontwerp-Inpassingsplan Peelvenen-Mariapeel, bij voorkeur schriftelijk, maar desgewenst mondeling, een zienswijze indienen.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan:

Provinciale Staten van Limburg

T.a.v. Gedeputeerde Staten

Postbus 5700, 6202 MA Maastricht

onder vermelding van:

'Provinciaal Inpassinsgplan Peelvenen-Mariapeel'.

Uw mondelinge zienswijze kunt u vóór het einde van de termijn van de terinzagelegging telefonisch kenbaar maken bij mw. mr.drs. M. Pörteners tel. (043) 389 7406, of bij mw. ing. M. Burger tel. (043) 389 7627.

Het ‘ontwerp-Inpassingsplan Peelvenen-Mariapeel’ ligt voor een ieder analoog ter inzage van 8 april tot en met 19 mei 2013:

  • in de bibliotheek van het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen van 08.30-12.00 uur en van 13.00-16.30 uur;

  • in het gemeentehuis van Horst aan de Maas op de aldaar gebruikelijke wijze en tijden.

Het ontwerp-Inpassingsplan en de bijbehorende stukken zijn vanaf 8 april 2013 tevens digitaal te raadplegen via www.limburg.nl. Daarnaast treft u op www.ruimtelijkeplannen.nl ook het ontwerp-inpassingsplan aan.

Verdere procedure

Alle zienswijzen worden verwerkt in een zienswijzennota, die na besluitvorming door Provinciale Staten aan alle indieners van een zienswijze wordt toegezonden. Provinciale Staten betrekken de ingediende zienswijzen en adviezen bij hun besluitvorming over de vaststelling van het Inpassingsplan. Naar verwachting vindt de besluitvorming hierover plaats in het najaar 2013.

Na vaststelling van het Inpassingsplan door Provinciale Staten zal het besluit tot vaststelling van het Inpassingsplan, alsmede het Inpassingsplan en de bijbehorende stukken, vervolgens voor een termijn van zes weken ter inzage gelegd worden.

Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerp-Inpassingsplan hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest dit tijdig te doen, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan Peelvenen-Matiapeel bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zover het besluit wijzigingen bevat ten opzichte van het ontwerp-Inpassingsplan, kan door belanghebbenden een beroep ten aanzien van deze wijzigingen worden ingesteld. Van het besluit tot vaststelling en de terinzagelegging van het Inpassingsplan wordt op dezelfde wijze kennis gegeven als van het ontwerp-Inpassingsplan. De Crisis en Herstelwet is van toepassing op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt U ook contact opnemen met mw. mr.drs. M. Pörteners tel. (043) 389 7406 van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Naar boven