Kennisgeving van het besluit waarmee toestemming, die mede inhoudt het besluit tot het verlenen van een ontheffing van artikel 2.1.2 van de Transportvoorwaarden Gas – LNB, wordt verleend aan de netbeheerder van het landelijk gastransportnet voor een proefproject inzake het dag-vooruit veilen van gebundelde exit- en entrycapaciteit op een zevental grenspunten

Zaaknummer: 104378

  • 1. De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (hierna: de Raad) geeft kennis van het feit dat hij op 28 maart 2013 het besluit met kenmerk 104378/10 heeft genomen.

  • 2. Met het besluit verleent de Raad ingevolge artikel 12h, eerste lid, van de Gaswet ontheffing aan de netbeheerder van het landelijk gastransportnet – Gasunie Transport Services B.V. – van artikel 2.1.2 van de Transportvoorwaarden Gas – LNB voor zover dit betreft de methode van toewijzing van additionele dag-vooruit transportcapaciteit op een zevental interconnectiepunten, en verleent hij toestemming voor het hanteren van veilingtarieven voor deze transportcapaciteit.

  • 3. De Raad heeft op 4 februari 2013 een conceptversie van dit besluit voor een periode van drie weken ter inzage gelegd. Hiervan is op 4 februari 2013 kennis gegeven middels een publicatie in de Staatscourant en op de website van de NMa (www.nma.nl ). De Raad heeft een zienswijze ontvangen op dit conceptbesluit. Deze zienswijze is te raadplegen op de website van de NMa (www.nma.nl ).

  • 4. Dit besluit is te raadplegen op de website van de NMa (www.nma.nl ) en ligt tevens ter inzage op het kantoor van de NMa. Indien u inzage wenst kunt u daartoe contact opnemen met de griffie van de NMa, op telefoonnummer 070-330 1903.

  • 5. Tegen het besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken vanaf de dag van kennisgeving van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Autoriteit Consument en Markt, Juridische Zaken, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag. In het bezwaarschrift kan een belanghebbende op basis van artikel 7:1a, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht de Autoriteit Consument en Markt verzoeken in te stemmen met rechtstreeks beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Naar boven