Logo Delfzijl
Ontwerpbeheersverordening ‘Biessumerwaard’, Delfzijl

De beheersverordening vervangt het bestemmingsplan ‘Biessumerwaard’. Het geldende bestemmingsplan is ouder dan tien jaar en er is een wettelijke verplichting uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro) om plannen die ouder zijn dan tien jaar voor 1 juli 2013 te actualiseren.

Volgens de Wet Ruimtelijke ordening (Wro) kan de gemeente een beheersverordening vaststellen.

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan en is bedoeld voor gebieden waar geen ruimtelijke ontwikkelingen worden voorzien. In de beheersverordening wordt het beheer van dat gebied overeenkomstig het bestaande gebruik geregeld. Een beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie vast. De Wro bevat geen procedurevoorschriften voor het vaststellen van een beheersverordening. Na vaststelling van de beheersverordening door de raad is er geen mogelijkheid om bezwaar of beroep in te dienen.

Ter inzage

De ontwerpbeheersverordening ligt van 4 april 2013 tot en met 15 mei 2013 ter inzage in het gemeentehuis waar u zich kunt melden bij de receptie van het Klant Contact Centrum en in de openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. De verordening met verordeningnummer NL.IMRO.0010.20BV-ON01 is ook in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke Plannen’ (onder Beleid), ‘Beheersverordening’. De digitale versie van een beheersverordening is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt de digitale beheersverordening.

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen over de verordening indienen bij de raad, Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl. Vermeldt u bovenaan de brief ‘zienswijze ontwerpbeheersverordening Biessumerwaard Delfzijl’.

U kunt uw zienswijzen ook mailen naar inspraakruimtelijkeplannen@delfzijl.nl met vermelding van ‘zienswijze ontwerpbeheersverordening Biessumerwaard Delfzijl’, uw naam, adres en woonplaats. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (0596) 63 99 49.

Delfzijl, 3 april 2013.

Naar boven