Logo Sint Anthonis
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Sint Anthonis” (NL.IMRO.1702.8BPbuitengebied-ON01) inclusief alle bijlagen ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan “Buitengebied Sint Anthonis” vervangt het huidige bestemmingsplan “Buitengebied 2000” en enkele postzegelplannen in het buitengebied. Dit nieuwe bestemmingsplan is consoliderend van aard. Dit betekent dat het plan als doel heeft om de bestaande vergunde situatie opnieuw vast te leggen. Er worden in het plan geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Kleine correcties die in het kader van een ‘goede ruimtelijke ordening’ kunnen worden meegenomen en die geen nader onderzoek vereisen, zijn meegenomen. Uiteraard worden ontwikkelingen waarvoor reeds planologische procedures zijn doorlopen, zoals vergunde bouwblokvergrotingen, wel in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen. Daarnaast zullen de planregels enige flexibiliteit in bouw- en gebruiksmogelijkheden geven.

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan inclusief alle bijlagen ligt met ingang van 29 maart 2013 voor de duur van zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Brink 3 te Sint Anthonis. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen op www.sintanthonis.nl onder het kopje bekendmakingen/ruimtelijke ordening. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn kan tot en met 9 mei 2013 door een ieder een schriftelijke dan wel mondelinge zienswijze kenbaar worden gemaakt tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend op het volgende adres: gemeente Sint Anthonis, postbus 40, 5845 ZG Sint Anthonis. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar worden gemaakt bij de sector S&R, Brink 3, 5845 BH te Sint Anthonis. U kunt hiervoor contact opnemen met Sander van Helden, op telefoonnummer 0485 – 388184 of sandervanhelden@sintanthonis.nl.

Sint Anthonis, 27 maart 2013

Naar boven