Kennisgeving van het ontwerpbesluit van de Raad inzake de administratieve volumeherleiding en de beperking van netverliezen voor gas, Nederlandse Mededingingsautoriteit

Zaaknummer: 103640

  • 1. De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (de Raad) maakt bekend dat hij op 27 maart 2013 het ontwerpbesluit met nummer 103640/28 ter inzage heeft gelegd. Hiermee geeft de Raad kennis van het voornemen om bepalingen in de Meetvoorwaarden Gas – RNB en de Allocatievoorwaarden Gas te wijzigen inzake de administratieve volumeherleiding en de beperking van netverliezen voor gas. De wijzigingen uit het ontwerpbesluit worden beoogd op 1 januari 2014 inwerking te treden.

  • 2. Op de voorbereiding van het besluit heeft de Raad de uniforme openbare voorbereidingsprocedure uit afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) van toepassing verklaard. Op grond van artikel 3:11 van de Awb legt de Raad dit ontwerpbesluit ter inzage voor een periode van zes weken vanaf de eerste dag na de datum van deze publicatie. Het ontwerpbesluit kan worden gedownload vanaf de internetpagina van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (www.nma.nl). Tevens is het ontwerpbesluit in te zien bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit. U kunt daartoe een afspraak maken met de griffie van de Energiekamer van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, telefoon (070) 330 1903.

  • 3. Op grond van artikel 3:15 jo. artikel 3:16 van de Awb kunnen belanghebbenden binnen een periode van zes weken vanaf de eerste dag na de datum van deze publicatie hun zienswijzen schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u gedurende deze periode, onder vermelding van het hierboven genoemde zaaknummer, richten aan de Raad (Postbus 16326, 2500 BH Den Haag). U wordt verzocht uw reactie ook per e-mail te zenden aan: secretariaat_EK@nma.nl.

  • 4. Indien u van mening bent dat uw reactie gegevens bevat die vertrouwelijk moeten worden behandeld, dient u dit in een begeleidend schrijven gemotiveerd aan te geven. Een verzoek om vertrouwelijke behandeling wordt niet zonder meer gehonoreerd. De Raad beoordeelt uw verzoek aan de hand van het bepaalde in artikel 10 van de Wet openbaarheid van bestuur en in het licht van de door u aangevoerde motivering.

  • 5. De Autoriteit Consument & Markt organiseert op donderdag 16 mei van 14.00 tot 16:00 uur op haar kantoor een hoorzitting, om belanghebbenden in de gelegenheid te stellen hun zienswijze mondeling te geven, of een schriftelijk ingediende zienswijze mondeling toe te lichten. Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, dient u uiterlijk 9 mei 2013 contact op te nemen met het secretariaat van de Energiekamer, telefoon (070) 330 3399 of e-mail secretariaat_EK@nmanet.nl. U wordt verzocht te melden wie van uw organisatie aanwezig zal / zullen zijn, of u tijdens deze hoorzitting een mondelinge zienswijze wilt geven en hoeveel tijd u daarvoor nodig denkt te hebben.

  • 6. Indien na 9 mei 2013 blijkt dat er geen belangstelling is om ter hoorzitting mondelinge zienswijzen te geven, dan zal de hoorzitting geen doorgang vinden.

Naar boven