Logo Ouderkerk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Koningin Wilhelminaschool’, Ouderkerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ouderkerk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 21 maart 2013 het bestemmingsplan ‘Koningin Wilhelminaschool’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bij die vaststelling gewijzigd. De wijzigingen in het plan zijn het gevolg van het verwerken van de resultaten van de informatiebijeenkomst, enkele actualisaties naar aanleiding van het definitief ontwerp van het gebouw en enkele ambtelijk wijzigingen.

Verder heeft de gemeenteraad besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Met dit bestemmingsplan wordt het planologisch-juridisch kader geboden om de Koningin Wilhelminaschool in gedeeltelijk twee bouwlagen te herbouwen ter plaatse van het voormalige kleuterschoolgebouw. Het schoolplein blijft in kleinere vorm gehandhaafd ter plaatse van het huidige schoolplein. De locatie ligt in de kern Ouderkerk aan den IJssel tussen de woningen aan de Wilhelminastraat en de Willem de Zwijgerstraat. Het plangebied wordt aan de noordoostzijde begrensd door het lagere schoolgebouw, aan de zuidoostzijde begrensd door de Willem de Zwijgerstraat, aan de zuidwestzijde begrensd door de achtertuinen van de woningen aan de Wilhelminastraat en aan de noordwestzijde door het appartementengebouw van de woningbouwvereniging ‘De Samenwerking’.

Het bestemmingsplan met bijbehorend raadsbesluit ligt, gedurende zes weken, in het gemeentehuis ter inzage van 28 maart 2013 tot en met 8 mei 2013. Het plan is in te zien aan de Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel, tijdens openingstijden op werkdagen of na telefonische afspraak. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via onze gemeentelijke website. Tevens kunt u het plan raadplegen op de landelijke website via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, kunt u tot en met 8 mei 2013 beroep tegen dit besluit instellen. Dit kan als u in een eerdere fase tijdig uw zienswijze op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad, als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig te reageren op het ontwerpbestemmingsplan of als u belanghebbende bent en nu wilt reageren op de aangebrachte wijzigingen in het plan.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt het besluit tot vaststelling opgeschort, totdat op dat verzoek is beslist.

27 maart 2013

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk

Naar boven