Logo Emmen
Beoordeling m.e.r.-plicht Maatschap Wehkamp te Nieuw-Schoonebeek, Emmen

Maatschap Wehkamp te Nieuw-Schoonebeek is van plan, de varkenshouderij gesitueerd op de locatie Europaweg 43a in Nieuw-Schoonebeek, te wijzigen. De voorgenomen activiteiten hebben betrekking op het het bouwen van een nieuwe varkensstal en het uitbreiden van het aantal varkens. De beoogde dierbezetting na wijzigingen bedraagt 3060 vleesvarkens.

De nieuwe stal zal worden voorzien van een gecombineerd luchtwassysteem met een emissiereductie van 85% met watergordijn en biologische wasser gecombineerd (BWL 2009.12) met roosters anders dan metalen driekant op het mestkanaal (emitterend mestoppervlak groter dan 0,18 m2, maar kleiner dan 0,27 m2 per varken (BWL 2010.10.V1)

Op grond van het Besluit milieu-effectrapportage 1994 dient bij een activiteit van een dergelijke omvang door het bevoegd gezag beoordeeld te worden of gezien de kenmerken van de activiteit, de plaats waar de activiteit wordt verricht en de kenmerken van de gevolgen van de activiteit een milieu-effectrapport gemaakt moet worden met het oog op de aan te vragen vergunning.

Het college van burgemeester en wethouders van Emmen heeft na een beoordeling van de aangeleverde gegevens besloten dat geen sprake is van een activiteit, waarvoor vanwege de belangrijke nadelige gevolgen die zij voor het milieu kan hebben een milieu-effectrapport moet worden gemaakt.

Bezwaren.

Een beoordelingsbesluit wordt aangemerkt als een beslissing ter voorbereiding op een ander besluit. Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen het beoordelingsbesluit geen bezwaar/beroep mogelijk tenzij een belanghebbende door het beoordelingsbesluit rechtstreeks in haar belang wordt getroffen.

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit gedurende zes weken na de datum van bekendmaking

(2 april 2013) een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 30001, 7800 RA Emmen. Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht.

Schorsing.

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan, om te voorkomen dat door de uitvoering van het besluit onomkeerbare gevolgen ontstaan, een schriftelijk verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd.

Stukken inzien

Ontheffingen, meldingen, (ontwerp)beschikkingen/vergunningen en bijbehorende stukken kunt u (gedurende de gehele procedure) inzien op het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 in Emmen. Daar kunt u ook terecht voor alle informatie.

Naar boven