Besluit van de inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit van 28 februari 2013, houdende verlening van mandaat en machtiging aan de (technisch) directeuren van de keuringsdiensten inzake artikel 2, derde en vierde lid, van de Plantenziektenwet (Besluit mandaat en machtiging (technisch) directeuren keuringsdiensten inzake artikel 2, derde en vierde lid, van de Plantenziektenwet)

De inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit,

Gelet op afdeling 10.1.1. van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 2, derde en vierde lid, van de Plantenziektenwet;

Gezien de schriftelijke instemming van de technisch directeur Stichting Kwaliteits-Controle-Bureau, de directeur Stichting Bloembollenkeuringsdienst, de directeur en de secretaris van de Stichting Nederlandse Algemene Kwaliteitsdienst Tuinbouw, de directeur Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed voor landbouwgewassen en de directeur-generaal Uitvoering van het Ministerie van Economische Zaken;

Besluit:

Artikel 1

In dit besluit wordt verstaan onder:

a. het KCB:

de Stichting Kwaliteits-Controle-Bureau;

b. de BKD:

de Stichting Bloembollenkeuringsdienst;

c. de Naktuinbouw:

de Stichting Nederlandse Algemene Kwaliteitsdienst Tuinbouw;

d. de NAK:

de Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen.

Artikel 2

Voor het nemen van beschikkingen en het verrichten van overige handelingen die verband houden met artikel 2, derde en vierde lid, van de Plantenziektenwet wordt, ieder voor zich, mandaat en machtiging verleend aan:

  • a. de technisch directeur, het hoofd buitendienst, de specialisten fytosanitaire zaken, de rayonmanagers, de coördinator planner, de planners, de assistent specialisten fytosanitaire zaken en de assistent specialisten kwaliteitszaken van het KCB;

  • b. de directeur, het hoofd keuringsbeleid en kwaliteit, het hoofd buitendienst en het hoofd service center van de BKD;

  • c. de directeur, het hoofd keuringen, de keurmeesters, de managers keuringen en de inspectiemedewerkers bacteriecontrole van de Naktuinbouw;

  • d. de directeur, de managers, de technisch coördinator, de regiohoofden, de teamleiders en de vakspecialisten van de NAK.

Artikel 3

  • 1. Aan de technisch directeur KCB, de directeur BKD, de secretaris Naktuinbouw en de directeur NAK wordt, ieder voor zich, mandaat en machtiging verleend voor het behandelen van bezwaar- en beroepschriften gericht tegen besluiten als bedoeld in artikel 2, waaronder het nemen van beslissingen op bezwaarschriften en het instellen van (hoger) beroep.

  • 2. In het geval de inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een mededeling doet dat een aangelegenheid als bedoeld in het eerste lid, door hem zal worden behandeld, wordt ten aanzien van die aangelegenheid mandaat en machtiging verleend aan de directeur-generaal Uitvoering van het Ministerie van Economische Zaken.

Artikel 4

Het krachtens mandaat of machtiging ondertekenen van stukken geschiedt als volgt:

De inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit,

namens deze:

(handtekening)

(naam functionaris)

(functie)

Artikel 5

Het Mandaatbesluit LNV Directeur Plantenziektenkundige Dienst wordt ingetrokken.

Artikel 6

Dit besluit treedt in werking met ingang van dag na de datum van publicatie in de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 maart 2013.

Artikel 7

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit mandaat, volmacht en machtiging (technisch) directeuren keuringsdiensten inzake artikel 2, derde en vierde lid, van de Plantenziektenwet.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Utrecht, 28 februari 2013

H. Paul MPA, inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het Ministerie van Economische Zaken, Dienst Regelingen, Afdeling recht en rechtsbescherming, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage.

Naar boven