Logo Sittard-GeleenGemeente Sittard-Geleen - Verkeersbesluit ten behoeve van het weren van vrachtverkeer op de Groenseijkerstraat in Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat zij besloten hebben om het vrachtverkeer te weren op de Groenseijkerstraat, rekening houdend met vrachtverkeer van/voor aanwezige bedrijven, en vrachtverkeer te leiden via de Westelijke Randweg.

Verkeersmaatregelen

1.    Inrijden van vrachtverkeer in de Groenseijkerstraat vanaf het kruispunt Mauritslaan verbieden (bord: C07).

2.    Inrijden van vrachtverkeer, anders dan bestemmingsverkeer, in de Groenseijkerstraat vanaf de Parallelweg na 80 m verbieden (bord: C07 en onderbord “na 80 m” tpv kruising) en herhaling op 80 m (bord: C07 met onderbord “uitgezonderd bestemmingsverkeer”).

3.    Inrijden van vrachtverkeer, anders dan bestemmingsverkeer, in de Parallelweg vanaf de Hellingstockstraat verbieden (bord: C07 met onderbord “uitgezonderd bestemmingsverkeer”).

4.    Parkeerverbod voor vrachtwagens en bussen instellen op het westelijke gedeelte Groenseijkerstraat (80 m) aan de overzijde van het reeds aanwezige parkeerverbod (bord: E01 met onderbord OB13)

5.    Parkeerverbod voor vrachtwagens en bussen instellen op de hele Parallelweg aan de overzijde van het reeds aanwezige parkeerverbod (bord: E01 met onderbord OB13)

Op de situatietekening behorend bij het verkeersbesluit is de situering van de beoogde verkeersmaatregelen aangegeven.

Overwegingen

Op grond van de Wegenverkeerswet 1994 dient de gemeente de weg zodanig in te richten dat door het verkeer veroorzaakte overlast wordt voorkomen en het verkeer niet het karakter van een gebied aantast. Van toepassing zijn hier artikel 2, lid 2, sub a en b.

De Westelijke Randweg is aangelegd om verkeersoverlast te verminderen. Doordat nog steeds ‘bekende’ routes gereden worden is dit effect onvoldoende merkbaar. De functie van de Westelijke Randweg dient geoptimaliseerd te worden als verkeersader voor de verkeersafwikkeling.

Om voor het vrachtverkeer voldoende wegbreedte te garanderen op de Parallelweg en het deel van de Groenseijkerstraat dat nog wel door vrachtverkeer gebruikt mag worden is het noodzakelijk daar parkeerverboden voor vrachtwagens en bussen in te stellen.

Inzage en zienswijze

Wilt u het verkeersbesluit met alle bijbehorende stukken inzien? Dat kan van donderdag 28 maart 2013 tot en met woensdag 8 mei. Bij de balie Vergunningen in de Stadswinkel, Markt 1 in Geleen. Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Afspraak maken kan ook: van maandag t/m donderdag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag van 17.00 tot 19.00 uur.

Deze ter inzagelegging is vanuit het oogpunt van een zorgvuldige belangenafweging (afdeling 3.2 Algemene wet bestuursrecht).

Indien u als belanghebbende het niet eens bent met de inhoud van dit besluit, kunt u hiertegen gedurende de ter inzagelegging een bezwaarschrift indienen. Stuur uw bezwaarschrift naar het college van B&W, Postbus 18, 6130 AA  SITTARD

Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste het volgende bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar.

Naar boven