Logo Bloemendaal
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Bloemendaal aan Zee 2013, Bloemendaal

Burgemeester en wethouders van Bloemendaal maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Bloemendaal aan Zee 2013 met ingang van 29 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het plan vormt de planologisch-juridische vertaling van de ontwikkelingsvisie Bloemendaal aan Zee. Zowel deze ontwikkelingsvisie als het bestemmingsplan Bloemendaal aan Zee 2013 zijn onderdeel van het uitvoeringsproject Bloemendaal aan Zee dat voortkomt uit de Structuurvisie Bloemendaal 2023.

Het plan omvat de kop van de Zeeweg, het strand vanaf de gemeente Zandvoort tot en met de meest noordelijke locatie van de strandpaviljoens. Ook camping het Helmgat en de parkeervoorzieningen zijn onderdeel van het plangebied.

Het bestemmmingsplan maakt in grote lijnen het volgende mogelijk:

  • de mogelijkheid om twee permanente strandpaviljoens te realiseren

  • de aanleg van houten zeebalkons en een nieuwe inrichting van de kop van de Zeeweg

  • een wijzigingsbevoegdheid voor de uitbreiding en verplaatsing van de kiosk op de Kop van de Zeeweg

  • een wijzigingsbevoegdheid voor de uitbreiding van de locatie Tropen aan Zee / Duna

  • een wijzigingsbevoegdheid voor de verplaatsing van de politiepost

  • mogelijkheden voor een betere inpassing van camping Het Helmgat

Onderdeel van het bestemmingsplan vormt ook het Beeldkwaliteitplan Bloemendaal aan Zee. In het beeldkwaliteitplan zijn aanvullende regels gesteld voor wat betreft de beeldkwaliteit van de vormgeving van de bebouwde omgeving. Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ligt gedurende dezelfde periode ter inzage als bestemmingsplan Bloemendaal aan Zee 2013.

Het ontwerpbestemmingsplan Bloemendaal aan zee 2013 kan worden ingezien van 29 maart tot en met 9 mei 2013 op de volgende locaties:

  • Gemeentehuis, Bloemendaalseweg 158 te Overveen;

  • Locatie Brouwerskolk, Brouwerskolkweg 2 te Overveen.

Tijdens de inzageperiode organiseert de gemeente Bloemendaal op woensdag 17 april 2013 een informatiebijeenkomst van 16.00 tot 19.00 uur in het gemeentehuis aan de Bloemendaalseweg 158 te Overveen. Gedurende deze avond kunnen belangstellenden vragen stellen aan betrokken

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder bij de gemeenteraad schriftelijk zienswijzen naar voren brengen over dit ontwerpbestemmingsplan. Tevens kunt u het ontwerpbestemmingsplan gedurende dezelfde periode inzien via de landelijke website RO Online: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Overveen, 28 maart 2013

De burgemeester voornoemd, R.Th.M. Nederveen

Naar boven