Logo Goes
Vaststelling bestemmingsplan “Goes Zuid”, Goes

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Goes Zuid” op 7 maart 2013 heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft een beheersmatig bestemmingsplan waarbij grotendeels is uitgegaan van de bestaande feitelijke situatie. Het plangebied heeft betrekking op de nieuwere wijken die in de jaren '90 en vanaf het jaar 2000 zijn gebouwd, zoals het Oostmolenpark, Ouverture en Overzuid, alsook de overige wijken in Goes Zuid zoals de Schilderswijk, en de buurten ten zuiden van deze wijk die in de jaren '60 zijn ontwikkeld.

Ten opzichte van het ontwerpplan zijn wijzigingen aangebracht. Het betreffen de volgende wijzigingen:

  • het in tabel opnemen van onderstaande gegevens in paragraaf 5.8 Externe Veiligheid onder transportrisico's, buisleidingen:

    • Leiding: 567-05, 40 bar, 6 inch.

    • De 1% letaliteitgrens (9,8 kW/m2 contour) van deze leiding ligt op 70 meter.

    • De 100% letaliteitgrens (35 kW/m2 contour) ligt op 40 meter van de leiding.

  • het in de regels verwijderen van het woord "onevenredigheid" in lid 12.3 onder b en d;

  • het aanpassen van de plangrens ter hoogte van het perceel met het kadastrale nummer E4074 tot 15 meter van het bestemmingsplan Riethoek naar onderhavig bestemmingsplan Goes Zuid;

  • het opnemen van het bouwplan tot de bouw van 63 zorgappartementen aan de Beukenstraat 190 te Goes conform de onherroepelijke omgevingsvergunning van 24 september 2012;

  • het doorvoeren van enkele ondergeschikte, grammaticale en niet-inhoudelijke wijzigingen in de toelichting, regels en op de verbeelding van het bestemmingsplan.

Ter inzage legging

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf 28 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het stadskantoor. Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPGZ01-VG99 en is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.goes.nl/bestemmingsplannen.

Beroep

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden aangetekend.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Voor nadere vragen over de inhoud van het bestemmingsplan kunt u terecht bij mevrouw drs. M.L. van Mackelenbergh op het telefoonnummer 0113- 249 854 of m.van.mackelenbergh@goes.nl.

Naar boven