Besluit winningsplan Anjum ter inzage, Ministerie van Economische Zaken

Kennisgeving besluit

Gaswinning Anjum

Met ingang van 22 maart 2013 tot en met 3 mei 2013 ligt het besluit omtrent instemming met het winningsplan Anjum ter inzage. Dit besluit doorloopt de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht.

Achtergrond

De gaswinning Anjum betreft de gasvelden Anjum, Ezumazijl en Metslawier, gelegen in de gemeenten Kollumerland en Nieuwkruisland, De Marne en Dongeradeel. Met deze gaswinning wordt bijgedragen aan de energievoorzieningszekerheid in Nederland.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) verzoekt om instemming met het gewijzigde winningsplan Anjum. Doel van het gewijzigde winningsplan is te komen tot een beter planmatig en doelmatig beheer van de gaswinning op de locaties. Het winningsplan gaat in op het risico van schade ten gevolge van bodembeweging die door de winning van het voorkomen mogelijk kan worden veroorzaakt. De voornaamste wijzigingen betreffen aanpassing van de productieprofielen en aanpassing van de bodemdalingprognoses op basis van geactualiseerde modellering.

Besluit

Het ontwerpbesluit heeft van 11 mei tot en met 21 juni 2012 ter inzage gelegen. Op 14 juni 2012 heeft een informatieavond plaatsgevonden waarbij de mogelijkheid is geboden mondeling zienswijzen naar voren te brengen. Naar aanleiding van de terinzagelegging zijn 4 zienswijzen van 4 personen en instanties naar voren gebracht die (deels) betrekking hadden op het ontwerpbesluit. Onlangs is, rekening houdend met deze zienswijzen, het besluit genomen.

Minister van EZ

Besluit ex art. 34, derde lid, van de Mijnbouwwet (‘instemmingsbesluit winningsplan’)

Het besluit wordt op 21 maart 2013 door de Minister van Economische Zaken bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van het besluit wordt mededeling gedaan door middel van (deze) publicatie in de Staatscourant en in enkele regionale bladen.

Waar kunt u het besluit inzien?

Het besluit, de ingediende aanvraag en de overige daarop betrekking hebbende stukken (met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegegevens en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer) liggen met ingang van 22 maart 2013 tot en met 3 mei 2013, tijdens reguliere openingstijden, ter inzage bij:

  • Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag, T (070) 379 8979;

  • Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland, Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum, T (0511) 458 888;

  • Gemeente Dongeradeel, Koningstraat 13 te Dokkum, T 14 0519 (zonder netnummer)

  • Gemeente De Marne, R. Ritzemastraat 2 te Leens, T (0595) 575 500.

Alle stukken zijn ook beschikbaar via www.nlog.nl.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. Dit betekent dat het indienen van een beroepschrift mogelijk is van zaterdag 23 maart 2013 tot en met vrijdag 3 mei 2013. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht op het ontwerp van het besluit.

U wordt vriendelijk verzocht om, indien u beroep instelt, een kopie van uw beroepschrift te zenden aan het Ministerie van Economische Zaken ter attentie van de directie Wetgeving en Juridische Zaken (D passage 2), Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Let op! Het origineel van uw beroepschrift dient u te zenden aan de Raad van State.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met M. Traas, T (070) 379 72 98.

Naar boven