Besluit van de hoofdingenieur-directeur van het regionaal organisatieonderdeel RWS Zuid-Nederland van 2 april 2013, met kenmerk RWS-2013/17107, houdende verlening van mandaat, volmacht en machtiging (Besluit mandaat, volmacht en machtiging RWS Zuid-Nederland 2013)

De hoofdingenieur-directeur RWS Zuid-Nederland,

Gelet op de artikelen 5 en 9 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013;

Besluit:

Artikel 1 Bevoegdheden voorbehouden aan de hoofdingenieur-directeur

Aan de hoofdingenieur-directeur blijft voorbehouden:

  • a. het aangaan van financiële verplichtingen groter dan € 5.000.000 met een maximum van € 25.000.000;

  • b. het uitoefenen van de bevoegdheden beschreven in punt 3, 4 en 5 van de bijlage bij artikel 12 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013.

Artikel 2 Mandatering functionarissen werkzaam bij RWS Zuid-Nederland

  • 1. De aan de hoofdingenieur-directeur verleende bevoegdheden worden met inachtneming van artikel 1 gemandateerd aan de volgende functionarissen werkzaam bij RWS Zuid-Nederland:

    • a. de directeur Netwerk Ontwikkeling;

    • b. de directeur Netwerk Management;

    • c. de directeur Bedrijfsvoering;

    • d. de directeur Specifieke Taken;

    • e. de districtshoofden;

    • f. de afdelingshoofden, en

    • g. de projectdirecteuren, projectmanagers en projectleiders van projecten met een waarde groter dan € 50.000.000.

  • 2. De in het eerste lid genoemde projectdirecteuren, projectmanagers en projectleiders wordt geen bevoegdheid verleend in HRM-aangelegenheden.

Artikel 3 Verlening volmacht en machtiging

De aan de hoofdingenieur-directeur verleende volmacht en machtiging worden met inachtneming van artikel 1 eveneens verleend aan de functionarissen genoemd in artikel 2, eerste lid.

Artikel 4 Bevoegdheid bij afwezigheid

Bij afwezigheid van een bevoegde functionaris is bevoegd een in dit besluit genoemde functionaris op hetzelfde of een hoger niveau.

Artikel 5 Grensbedragen

  • 1. Het mandaat, de volmacht en machtiging, welke door de hoofdingenieur-directeur zijn verleend, voor verplichtingen welke financiële gevolgen hebben of kunnen hebben, zijn beperkt tot de onderstaande grensbedragen exclusief BTW.

    Functionarissen binnen RWS Zuid-Nederland

    Grensbedragen in €

    Directeur:

    5.000.000

    Districtshoofd in geval van calamiteit:

    150.000

    Districtshoofd:

    50.000

    Afdelingshoofd:

    15.000

    Projectdirecteur, projectmanager en projectleider van een project met een waarde groter dan € 50.000.000:

    15.000

  • 2. De grensbedragen gelden met inachtneming van artikel 12 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013 niet in HRM-aangelegenheden die deel uitmaken van de interdepartementale procesafspraken in het kader van P-Direkt.

Artikel 6 Instructies

De in dit besluit genoemde functionarissen oefenen de aan hen bij of krachtens dit besluit verleende bevoegdheden uit met inachtneming van de instructies gegeven door de directeur-generaal Rijkswaterstaat en de instructies gegeven door de hoofdingenieur-directeur RWS Zuid-Nederland.

Artikel 7 Slotbepaling

  • 1. Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat Dienst Limburg 20111 en het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat Dienst Noord-Brabant 20112 worden ingetrokken.

  • 2. Na de inwerkingtreding van dit besluit, berusten de besluiten gebaseerd op de in het eerste lid genoemde besluiten op dit besluit.

Artikel 8 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 april 2013.

Artikel 9 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit mandaat, volmacht en machtiging RWS Zuid-Nederland 2013.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan de in dit besluit genoemde functionarissen.

Maastricht, 2 april 2013

De hoofdingenieur-directeur RWS Zuid-Nederland, J.G. Robberse.

Mededeling

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekend gemaakt een bezwaarschrift worden ingediend bij de hoofdingenieur-directeur RWS Zuid-Nederland, t.a.v. Directie Bedrijfsvoering afdeling Werkenpakket, Postbus 25, 6200 MA Maastricht.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. datum en nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt, en

  • d. de opgave van de redenen waarom de indiener zich niet met het besluit kan verenigen.

TOELICHTING

Aanleiding voor dit besluit is de uitvoering van het Ondernemingsplan 2015 door Rijkswaterstaat. Als gevolg van dit ondernemingsplan ontstaan nieuwe organisatieonderdelen, verdwijnen bestaande diensten, veranderen de hoofdtaken van de (nieuwe) organisatieonderdelen en krijgen organisatieonderdelen en functies nieuwe naamgeving. Gevolg is dat per 1 april 2013 de voorgaande instellings- en mandaatbesluiten van RWS en de diensten niet meer voldoen.

Met onderhavig besluit zijn de gevolgen van deze veranderingen binnen Rijkswaterstaat voor dit organisatieonderdeel doorgevoerd.

Rijkswaterstaat – Dienst Noord-Brabant en Rijkswaterstaat – Dienst Limburg worden in het kader van OP2015 samengevoegd tot RWS Zuid-Nederland.

De hoofdingenieur-directeur RWS Zuid-Nederland, J.G. Robberse.

Naar boven