Logo Rijkswaterstaat - Dienst ZeelandVerkeersbesluit tot verwijdering van borden maximum-snelheid van 50 km/per uur nabij het kruispunt Nieuwerkerk op de rijksweg N59 in beiden richtingen in de gemeente Schouwen-Duiveland

Datum: 8 maart 2013

Nummer: RWS-2013/13122

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994, moet een verkeersbesluit worden genomen voor de verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder a van de Wegenverkeerswet 1994 ben ik bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Belangenafweging en motivering

Bij besluit van 13 oktober 2003, nummer DZL/MZ-2003/2843 is op de rijksweg N59 in beide richtingen tussen km. 20,4 en km. 21,0 een maximumsnelheid ingesteld van 50 km/uur, aangezien op de kruising van de rijksweg N59 met de Stolpweg snelheidsremmende voorzieningen zijn aangebracht in de vorm van drempels, dit uit oogpunt van de verkeersveiligheid.

De verkeersregelinstallatie (VRI) is vernieuwd waardoor de drempels overbodig zijn. Het wenselijk de maximumsnelheid van 50 km/uur in te trekken, waardoor de maximumsnelheid wordt teruggebracht naar 80 km/uur.

Bovenstaand zal geëffectueerd worden door het verwijderen van de borden A1 van de bijlage 1 van het RVV.

Het betreffende weggedeelte is in beheer bij het Rijk en gelegen binnen de gemeente Schouwen-Duiveland.

Gevolgde procedure

Door mij is de procedure voor de voorbereiding van besluiten als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht niet gevolgd. Reden hiervan is dat ik er van uitga dat andere belanghebbenden door het nemen van dit besluit redelijkerwijs niet in hun rechten worden aangetast.

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de Regiopolitie Zeeland - West-Brabant.

BESLUIT:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluit ik om onder intrekking van mijn besluit van 13 oktober 2003, kenmerk DZL/MZ-2003/2843, te verwijderen de deswege geplaatste borden A0150 van de bijlage 1 van het RVV 1990 op de rijksweg N59 in beide richtingen tussen km. 20,4 en km. 21,0.

ONDERTEKENING

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU,

Namens deze,

HET HOOFD WEGENDISTRICT ZEELAND, 

ing. M. Heijdens M.Sc.

b.a. HET WND. HOOFD WEGENDISTRICT ZEELAND,

P. Willemse

Terinzagelegging

Het besluit ligt met ingang van 19 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur op de volgende adressen: Rijkswaterstaat Wegendistrict Zeeland, Evertsenstraat 98 te Goes en Gemeente Schouwen-Duiveland, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen

6 weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Milieu en gezonden aan de Hoofdingenieur-Directeur van Rijkswaterstaat Zeeland (afdeling BBV), Postbus 5014, 4330 KA Middelburg.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. vermelding van de datum en het nummer of het kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

Voorlopige voorziening

Indien een bezwaarschrift is ingediend is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank (sector Bestuursrecht) binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft.

Het verzoek dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

a. de naam en het adres van de verzoeker;

b. de dagtekening;

c. vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en datum en nummer of kenmerk van het besluit;

d. de gronden van het verzoek (motivering).

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overlegd. Naar aanleiding van het verzoek kan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening treffen indien onverwijld spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de betrokken rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigde griffierecht moet worden voldaan.

Als burger kunt u ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de hiervoor vermelde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de hiervoor vermelde internetsite voor de precieze voorwaarden.

Naar boven