Beslissing op bezwaar Cortiment

Besluit van het College ter beoordeling van geneesmiddelen op het bezwaarschrift ten aanzien van de weigering van de handelsvergunning voor Cortiment zoals besloten in de Collegevergadering van 31 januari 2013.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft in zijn vergadering van 31 januari 2013 de volgende beslissing op bezwaar genomen:

Beslissing op bezwaar ten aanzien van het bezwaar van de vennootschap Cosmo Technologies Ltd. tegen het besluit van het College van 13 september 2012 tot weigering van de volgende handelsvergunning:

Cortiment 9 mg, maagsapresistente tablet (RVG 110023, werkzame stof budesonide).

Besluit: Het College verklaart het bezwaarschrift ten aanzien van de juridische aspecten ongegrond. Het College verklaar het bezwaarschrift ten aanzien van de inhoudelijke aspecten gegrond. Het College besluit tot intrekking van het bestreden besluit van 13 september 2012 en stelt daarvoor in de plaats de beslissing tot verlening van een handelsvergunning voor Cortiment 9 mg, maagsapresistente tablet (RVG 110023). De beslissing op bezwaar is op 1 maart 2013 aan Cosmo bekendgemaakt.

Een afschrift van bovenvermeld besluit is op verzoek verkrijgbaar bij:

College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Afdeling Beleid, Bestuurlijke en Regulatoire Zaken

Postbus 8275

3503 RG Utrecht

Daarnaast is het besluit op de website van het College terug te vinden: www.cbg-meb.nl

Naar boven