Logo Drechterland
Ontwerpbestemmingsplan en planMER Drechterland Zuid, Drechterland

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Drechterland Zuid en het plan-MER bestemmingsplan Drechterland Zuid voor een ieder ter inzage ligt. De zienswijzenperiode duurt zes weken, van 14 maart 2013 tot en met 24 april 2013. De bekendmaking is op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7.11 van de Wet Milieubeheer.

Ontwerp bestemmingsplan Drechterland Zuid

Het ontwerp bestemmingsplan Drechterland Zuid voorziet in een actualisatie van de geldende bestemmingsplannen voor het gebied ten zuiden van de N506. In het bestemmingsplan worden de functies van erven en gebouwen aangegeven en wat de bouwmogelijkheden zijn. Er worden geen grootschalige ontwikkelingen of uitbreidingsplannen opgenomen. Alleen op perceelniveau wordt een aantal concrete ontwikkelingen opgenomen.

Reactienota op het voorontwerp bestemmingsplan Drechterland Zuid

Er zijn diverse wijzigingen aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan ten opzichte van het voorontwerp. In de Reactienota zijn alle inspraak- en overlegreacties op het voorontwerp samengevat en beantwoord. Deze nota ligt gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage.

PlanMER

Voor het bestemmingsplan Drechterland Zuid is een milieueffectrapport (planMER) opgesteld. Het bestemmingsplan vormt het kader voor toekomstige ‘milieueffectrapportage -(beoordelingsplichtige) activiteiten’, zoals bijvoorbeeld de uitbreiding van veehouderijen. In het planMER zijn de milieueffecten van het ontwerp bestemmingsplan Drechterland Zuid onderzocht en beoordeeld. Het planMER wordt voorgelegd aan de Commissie voor de Milieueffectrapportage.

Ter inzage

De plannen zijn digitaal te vinden op www.drechterland.nl. Het ontwerp bestemmingsplan kunt u digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan Drechterland Zuid is NL.IMRO.0498.BPDrechterlandZd-on01. U kunt het plan ook inzien tijdens openingstijden in het gemeentehuis Hoogkarspel, bij het omgevingsloket.

Zienswijze indienen

Van 14 maart tot en met 25 april 2013 heeft een ieder de mogelijkheid schriftelijk of mondeling een zienswijze in te dienen.

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Drechterland, Postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel;

  • U kunt ook mondeling een zienswijze naar voren brengen. Hiervoor maakt u voor 18 april 2013 een afspraak bij het Omgevingsloket in Hoogkarspel, T: 0228- 352 352;

  • Het indienen van zienswijzen via email is niet mogelijk.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijzen geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp bestemmingsplan en/of planMER de zienswijze betrekking heeft.

Spreekuren

Heeft u een vraag heeft over het bestemmingsplan of wilt u uw perceel samen met betrokken ambtenaren bekijken of bespreken, dan kunt u een afspraak maken voor het spreekuur. De spreekuren worden gehouden op 19 maart, 20 maart, 21 maart tijdens kantooruren en op 21 maart tussen 17.00 – 20.00 uur in het gemeentehuis Hoogkarspel. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer Keijzer of de heer Medema van het Omgevingsloket, T: 0228 – 352 352.

Naar boven