Logo Lansingerland
Ontwerpbestemmingsplan ‘HSL 2013’, Lansingerland

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Lansingerland bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “HSL 2013” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0135-ONTW (met bijbehorende stukken) voor een ieder ter inzage wordt gelegd.

Beschrijving bestemmingsplan

Het bestemmingsplan omvat het tracé van de hogesnelheidslijn (HSL-Zuid) dat loopt vanaf de Laan van Mathenesse (nabij Bleiswijk) -door de Overbuurtsche polder en langs de kernen Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs- tot aan de gemeentegrens met Rotterdam. Het plan omvat daarnaast enkele voormalige werkstroken in de Overbuurtsche polder.

Het bestemmingsplan is opgesteld ter vervanging van de nu geldende bestemmingsplannen en is conserverend van aard. De bestaande planologisch rechten/situatie ten aanzien van het tracé zijn opnieuw overgenomen. De voormalige werkstroken zijn, zoals ook is voorzien in het nu geldende plan, bestemd ten behoeve van de glastuinbouw.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “HSL 2013” met bijbehorende stukken ligt vanaf 14 maart 2013 tot en met 24 april 2013 voor een ieder ter inzage.

De officiële versie van het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar gesteld en kunt u vinden op: www.ruimtelijkeplannen.nl als u zoekt op de naam of het identificatienummer (NL.IMRO.1621.BP0135-ONTW). In digitale vorm zijn de stukken ook te vinden op onze website: www.lansingerland.nl; onder wonen en omgeving > bestemmingsplannen > lopende procedures.

Daarnaast ligt het plan voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis in Bergschenhoek, Tobias Asserlaan 1 en het servicepunt in Bleiswijk, Dorpsstraat 7. Openingstijden Bergschenhoek: op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Openingstijden Bleiswijk: Maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Wilt u de betreffende stukken buiten genoemde tijden inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan maakt u telefonisch een afspraak via telefoonnummer 14 010.

Zienswijze

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u over het plan een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0135/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven