Logo Bloemendaal
Ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2013’, Bloemendaal

Burgemeester en wethouders van Bloemendaal maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2013’ met ingang van 8 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2013’ omvat het gehele grondgebied van de gemeente Bloemendaal buiten de dorpskernen, met uitzondering van Bloemendaal aan Zee. Voor dit plangebied wordt een apart bestemmingsplan opgesteld.

Het bestemmingsplan is grotendeels conserverend van aard. Op die percelen waar ontwikkelingen mogelijk zijn, worden de directe buurpercelen schriftelijk geïnformeerd over de voorgenomen ontwikkeling.

Inloopavond 27 maart 2013

Op woensdagavond 27 maart 2013 organiseert de gemeente van 19.30 tot 21.30 uur een inloopavond in het Montessori college Aerdenhout aan de Boekenroodeweg 5 te Aerdenhout. U kunt het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied 2013 hier inzien. De medewerkers van team ruimtelijke ordening zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Tevens laten zij zien hoe u het bestemmingsplan digitaal kunt raadplegen. Er vindt tijdens deze avond geen plenaire presentatie plaats. U kunt daarom zelf bepalen hoe laat u naar de inloopavond komt.

Het bestemmingsplan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 8 maart tot en met 18 april 2013 ter visie. Via de website www.bloemendaal.nl/bestemmingsplanlandelijkgebied kunt u het ontwerp bestemmingsplan digitaal raadplegen. U kunt hier meer lezen over de gehanteerde systematiek van bestemmen en de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de huidige bestemmingsplannen. Ook vindt u hier meer informatie over de ontwikkelingen die in het landelijk gebied spelen.

Wilt u het ontwerp bestemmingsplan liever op papier inzien? Dan kunt u van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur terecht bij:

  • 1. de afdeling Bouwen en Wonen, Brouwerskolkweg 2 te Overveen.

  • 2. de locatie Bennebroek, Bennebroekerlaan 5 te Bennebroek.

Een zienswijze indienen

Via de projectwebsite www.bloemendaal.nl/bestemmingsplanlandelijkgebied kunt u een zienswijze indienen of een vraag over het bestemmingsplan stellen. Uw zienswijze dient u uiterlijk 18 april 2013 in te dienen. Een zienswijze die na 18 april wordt ingediend, kan niet meer in behandeling worden genomen.

Het is ook mogelijk uw zienswijze schriftelijk in te dienen. U kunt deze richten aan de gemeenteraad van Bloemendaal, Postbus 201, 2050 AE Overveen.

Naar boven