Logo Nederlek
Ontwerpbestemmingsplan Dorpskernen Nederlek, gemeente Nederlek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Dorpskernen Nederlek” met ingang van 6 maart 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Voor beide dorpskernen zijn momenteel verschillende bestemmingsplannen van kracht. Veel van deze bestemmingsplannen zijn verouderd en dienen te worden geactualiseerd. Er is voor gekozen om beide dorpskernen in één bestemmingsplan op te nemen om zo te komen tot een harmonieuze planregeling voor beide kernen. In de actualisering wordt het bestemmingsplan voornamelijk geactualiseerd op nu geldend ruimtelijk beleid en nieuwe wetgeving. Het bestemmingsplan is conserverend van aard wat betekent dat er geen grootschalige, nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk gemaakt worden. Alleen bij het terrein van OASEN aan de Schuwacht in Krimpen is een nieuwe ontwikkeling mogelijk gemaakt.

Beschermd dorpsgezicht Voorstraat

Voor de Voorstraat in Lekkerkerk is een beeldkwaliteitsplan opgesteld ten behoeve van de aanwijzing van de Voorstraat als beschermd dorpsgezicht. Dit beeldkwaliteitsplan is opgenomen in het ontwerp bestemmingsplan en tegelijkertijd met de vaststelling van het ontwerp bestemmingsplan heeft het college het ontwerp aanwijzingsbesluit beschermd dorpsgezicht Voorstraat vastgesteld.

Inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 6 maart 2013 voor een periode van zes weken ter inzage. Dit betekent dat u het bestemmingsplan vanaf dat moment kunt raadplegen via www.nederlek.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl of kunt komen inzien bij het omgevingsloket op het gemeentehuis. Het digitale exemplaar betreft het juridisch bindende exemplaar.

Zienswijzen

Binnen de gestelde termijn van zes weken kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze over het bestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad onder vermelding van “zienswijze ontwerp bestemmingsplan Dorpskernen Nederlek”, Postbus 2503, 2940 AA te Lekkerkerk of via mail: info@nederlek.nl

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen een afspraak maken met mevrouw T. van Düren via telefoonnummer 0180-667727. Een afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage legging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Contactinformatie

Voor het inzien van het bestemmingsplan en voor algemene vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het omgevingsloket. Het omgevingsloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:30. U kunt ook een afspraak maken met een van de medewerkers van het omgevingsloket, telefoonnummer 0180-667777.

Lekkerkerk, 6 maart 2013

Burgemeester en wethouders van Nederlek

Naar boven