Logo Someren
Vastgesteld wijzigingsplan Stalmansweg 9-11, Someren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 21 februari 2013 het wijzigingsplan “Stalmansweg 9-11” (identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02012002-VS01) gewijzigd hebben vastgesteld.

Inhoud wijzigingsplan

De adressen Stalmansweg 9 en 11 hebben op grond van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied Someren” de bestemming ‘Agrarisch-agrarisch bedrijf’ en liggen binnen hetzelfde bestemmingsvlak. Het agrarisch bedrijf ter plaatse is echter beëindigd en de voormalige bedrijfswoningen zijn beide in gebruik als burgerwoning. De bestemming doet dus geen recht meer aan de feitelijke situatie.

In het geldende bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen om de bestemming ‘Agrarisch-agrarisch bedrijf’ te wijzigen in ‘Wonen’. De initiatiefnemers wensen gebruik te maken van deze mogelijkheid en met dit doel is het onderhavige wijzigingsplan opgesteld.

Aangebrachte wijzigingen

Er is een zienswijze ontvangen van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant. Deze zienswijze heeft aanleiding gegeven tot de gewijzigde vaststelling van het wijzigingsplan. Er is een aantal wijzigingen aangebracht in de regels om te kunnen voldoen aan de Verordening ruimte Noord-Brabant. De toelichting is ongewijzigd gebleven.

Stukken ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 7 maart 2013 gedurende 6 weken ter inzage. De beroepstermijn loopt vanaf vrijdag 8 maart 2013 tot en met donderdag 18 april 2013.

De stukken liggen ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis van Someren. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur. Voor het inzien van het vastgestelde wijzigingsplan en de bijbehorende stukken buiten openingstijden kan een afspraak worden gemaakt. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer 0493 – 494888.

Het plan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Onder het tabblad ‘een plan bekijken’ kan onder het kopje ‘bestemmingsplannen’ gezocht worden op plannaam (“Stalmansweg 9-11”) of identificatienummer (NL.IMRO.0847.BP02012002-VS01).

Via de gemeentelijke website www.someren.nl is het plan tevens als pdf-bestand in te zien.

Beroep

Tijdens de beroepstermijn van zes weken kan schriftelijk beroep worden aangetekend tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan bij het college heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij het college tegen het ontwerpwijzigingsplan.

Het instellen van beroep schorst het besluit van het college van burgemeester en wethouders niet. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend, een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Burgemeester en wethouders vanSomeren, 6 maart 2013

Naar boven