Logo Middelburg
Inspraak ontwerpbeheersverordening ‘N57’ binnen de gemeente Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat op grond van de Inspraakverordening van de gemeente, het ontwerp van de beheersverordening N57 vanaf 7 maart 2013 gedurende zes weken (tot en met 17 april 2013) voor een ieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

De verordening is opgesteld voor het deel van de Rijksweg N57 dat binnen de gemeente Middelburg ligt. Het plangebied bevindt zich globaal aan de oostrand van Middelburg en Sint Laurens.

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan, maar is bedoeld voor gebieden waar nauwelijks ontwikkelingen worden voorzien. Een beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie vast.

Voor de N57 worden geen ruimtelijke ontwikkelingen voorzien, zodat een ontwerp-beheersverordening is opgesteld. Deze verordening bestaat uit een verbeelding (de kaart), regels en een toelichting.

De ontwerpverordening kan ook digitaal bekeken worden op de gemeentelijke website www.middelburg.nl onder wonen en (ver)bouwen / bestemmingsplannen / plannen in procedure.

Daarnaast is de verordening raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het tabblad ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0687.BVRKWN57-ON99 in te vullen.

Voor het opstellen van een beheersverordening geldt geen wettelijke procedure. Daarom wordt de verordening op grond van de Inspraakverordening ter inzage gelegd. Tijdens de genoemde periode kan een ieder schriftelijk of mondeling een inspraakreactie op de ontwerpverordening indienen. Een schriftelijke reactie moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders van Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg. Voor een mondelinge zienswijze is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 52 85.

Na afloop van de inspraaktermijn worden de inspraakreacties opgenomen in een inspraakrapport en voorzien worden van een gemeentelijke reactie. Dit inspraakrapport zal daarna, samen met de ontwerp-beheersverordening voorgelegd worden aan de gemeenteraad ter vaststelling.

Middelburg, 6 maart 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd

Naar boven