Logo Den Haag
Beheersverordening Willemspark, Den Haag

Bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur) ligt van 1 maart t/m 11 april 2013 ter inzage de ontwerp-beheersverordening Willemspark. De beheersverordening is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.denhaag.nl/bestemmingsplannen onder stadsdeel Centrum.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Mauritskade, de Zeestraat, de Javastraat, het Alexanderplein, het Alexanderveld, de Burgemeester Patijnlaan, het Nassauplein en de Schelpkade.

Het doel van de beheersverordening “Willemspark e.o.” is het vastleggen van de bestaande ruimtelijke structuur in een juridisch-planologisch kader. Gezien het feit dat beide gebieden, Willemspark I en Burgemeester de Monchyplein, voor het overgrote deel uit uitontwikkelde (woon)gebieden bestaan, er zich de afgelopen jaren geen ontwikkelingen hebben voorgedaan en deze de komende tien jaar ook niet worden verwacht, wordt er de voorkeur aan gegeven om een op beheer gerichte regeling toe te passen. Het ruimtelijke beleid, dat nu is neergelegd in verschillende bestemmingsplannen, wordt vervangen door deze beheersverordening. De karakteristieke waarden van het gebied qua beeld, bebouwing en functies worden bij deze beheersverordening als uitgangspunt genomen.

U kunt gedurende de inzagetermijn schriftelijk danwel mondeling uw opmerkingen indienen bij Burgemeester en wethouders van Den Haag, p.a. DSO/BS+V/JZ, Postbus 12 655, 2500 DP Den Haag, onder vermelding van ‘Beheersverordening Willemspark e.o.’. Wilt u mondeling uw opmerkingen kenbaar maken, dan kunt u hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer 070-353 3573.

Informatie-/inloopbijeenkomst

Voor dit bestemmingsplan wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd. De informatie over dag, tijdstip en locatie wordt gepubliceerd op www.denhaag.nl/bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen Stadsdeel Centrum > Willemspark e.o..

Naar boven