Logo Meppel
Notitie reikwijdte en detailniveau Structuurvisie Meppel

In overeenstemming met artikel 7.9 Wet milieubeheer maken burgemeester en wethouders van Meppel bekend dat zij een Notitie reikwijdte en detailniveau hebben opgesteld ter voorbereiding van een nog te doorlopen plan-m.e.r. voor de nieuwe structuurvisie voor de gemeente Meppel.

De gemeente Meppel is bezig met de voorbereiding van een Structuurvisie voor Meppel die zal voorzien in ontwikkelingen voor het hele grondgebied van Meppel. Deze structuurvisie gaat onder andere richting geven aan ontwikkelingen die genoemd zijn in het ‘Besluit milieueffectrapportage’. Hierbij moet u denken aan mogelijkheden voor recreatie, bedrijventerreinen en overige ruimtelijke ontwikkelingen.

Meppel ligt in de directe nabijheid van de Natura-2000 gebieden ‘De Wieden’, ‘Oldematen & Veerslootlanden’ en ‘Havelte-Oost’. De genoemde ontwikkelingen kunnen wellicht significante effecten op het Natura 2000 gebied hebben. Hiervoor is een ecologische-voortoets uitgevoerd.

Gelet hierop verplicht de Wet milieubeheer in samenhang met het Besluit milieueffectrapportage tot een onderzoek naar de milieueffecten in de vorm van een planmilieueffectrapportage (plan-m.e.r.). Deze effecten zullen worden beschreven in een milieueffectrapport (MER).

Notitie reikwijdte en detailniveau

Als voorbereiding op de milieueffectrapportage heeft de gemeente een Notitie reikwijdte en detailniveau opgesteld. Dit document geeft globaal een beschrijving voor welke activiteiten het MER wordt opgesteld en op welke manier en tot welk detailniveau de milieueffecten van deze onderwerpen zullen worden beschouwd.

Overleg en raadpleging

Voorafgaande aan het opstellen van het MER is het verplicht om een raadplegingsronde te houden. Tijdens deze raadpleging kunnen de bij de besluitvorming over de structuurvisie betrokken bestuursorganen hun advies uitbrengen. Tevens vraagt de gemeente vrijwillig de onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage (Commissie m.e.r.) te Utrecht om advies over de reikwijdte en het detailniveau van het MER.

Ter inzage

De Notitie reikwijdte en detailniveau ligt met ingang van ingang van donderdag 21 februari 2013, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het stadhuis van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel. De Notitie is tevens te bekijken via de site van de gemeente Meppel. Tijdens deze fase van het proces is het niet mogelijk om een zienswijze in te dienen. Deze mogelijkheid wordt wel geboden op het moment dat de ontwerp MER ter inzage wordt gelegd.

Meppel, 20 februari 2013

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven