Logo Sint Anthonis
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Sint Anthonis’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarde wet geluidhinder, Sint Anthonis

Einde zienswijzentermijn 3 april 2013

Bekendmaking heeft betrekking op Sint Anthonis

Publicatiedatum 20 februari 2013

Soort bekendmaking Bestemmingsplan

Verzenddatum 8 februari 2013

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan “Kern Sint Anthonis” (NL.IMRO.1702.1BPkernsintanthoni-ON01) ter inzage ligt. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij voornemens zijn een hogere grenswaarde vast te stellen op grond van de Wet geluidhinder. Bij het ontwerpbestemmingsplan “Kern Sint Anthonis” ligt ingevolge afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c, lid 1 van de Wet geluidhinder ook een ontwerpbesluit hogere grenswaarde inclusief alle daarbij behorende stukken ter inzage.

Ontwerpbestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan voor de bebouwde kom van de kern Sint Anthonis is een zogenaamd conserverend plan. Dat betekent dat dit plan de huidige situatie vastlegt, zoals deze feitelijk bestaat. Er worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Daarnaast nemen we de bestaande (bouw)rechten uit de huidige bestemmingsplannen over. Waar mogelijk wordt wat meer bouwruimte gegeven: in alle kommen van de gemeente Sint Anthonis hanteren we daarvoor standaard regels.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Op de gevels van de nog te bouwen woning aan de Peelkant (tussen nummer 30 en 36) in Sint Anthonis wordt niet voldaan aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Dit ontwerpbesluit heeft betrekking op de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde tot maximaal 53 dB.

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 21 februari 2013 voor de duur van zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Brink 3 te Sint Anthonis. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder zijn ook te raadplegen op www.sintanthonis.nl onder het kopje bekendmakingen/ruimtelijke ordening. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn kan tot en met 3 april 2013 door een ieder een schriftelijke dan wel mondelinge zienswijze kenbaar worden gemaakt tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend op het volgende adres: gemeente Sint Anthonis, postbus 40, 5845 ZG Sint Anthonis. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar worden gemaakt bij de sector S&R, Brink 3, 5845 BH te Sint Anthonis. U kunt hiervoor contact opnemen met Gérard Kusters, op telefoonnummer 0485 388850 of gerardkusters@sintanthonis.nl.

Reageren op het ontwerpbesluit

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden tot en met 3 april 2013 een schriftelijke dan wel mondelinge zienswijze kenbaar maken tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder bij het college van burgemeester en wethouders. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend op het volgende adres: gemeente Sint Anthonis, postbus 40, 5845 ZG Sint Anthonis. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar worden gemaakt bij de sector S&R, Brink 3, 5845 BH te Sint Anthonis. U kunt hiervoor contact opnemen met Gérard Kusters, op telefoonnummer 0485 388850 of gerardkusters@sintanthonis.nl.

Naar boven