Vaststelling Beleidsregels 2014

Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting,

Het bestuur van het Centraal Fonds Volkshuisvesting heeft in zijn vergadering van 19 november jl. de Beleidsregels 2014 vastgesteld. Deze uitgave vervangt de Beleidsregels 2013.

In de Beleidsregels 2014 zijn ten opzichte van de Beleidsregels 2013 geen grote wijzigingen aangebracht. In de Beleidsregels 2014 wordt doorgegaan op de in 2013 ingezette verscherping en verbreding van het financiële toezicht. Daarbij is een omslag gemaakt naar meer risicogericht toezicht als een continu proces en wordt jaarlijks een integrale beoordeling gegeven.

In de Beleidsregels 2014 is in hoofdstuk 1 (Het financieel toezicht) de tekst op enkele plaatsen nader uitgewerkt op basis van de uitgewerkte toezichtmethodiek op de zes toezichtvelden en de huidige ervaringen in het financieel toezicht. Verder is het beoordelingsproces omschreven naar soort corporatie (klein, middelgroot en groot) en is ook de interventieladder opgenomen.

De beleidsregels zijn gebaseerd op de artikelen 6 en 7 van het Besluit Centraal Fonds Volkshuisvesting. De Beleidsregels 2014 zijn via de website (www.cfv.nl) in te zien en te downloaden.

Namens het bestuur van het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting, D.L. Braal-Verhoog, Directeur.

Naar boven