Logo DelfzijlPartiële hervaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Delfzijl maken bekend dat de raad op 19 december 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’ deels opnieuw heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’ is door de raad op 23 mei 2013 gewijzigd vastgesteld.

De belangrijkste redenen om het bestemmingsplan deels opnieuw vast te stellen zijn:

  • a.een aantal zienswijzen zijn abusievelijk door de raad niet meegewogen bij het nemen van het vaststellingsbesluit;

  • b.het bestemmingsplan kan op onderdelen leiden tot strijdigheid met de Provinciale Omgevingsverordening;

  • c.het archeologiebeleid is op onderdelen niet juist vertaald in het bestemmingsplan;

  • d.de nota’s zienswijzen en commentaar zijn op onderdelen niet goed in het plan vertaald.

Voor een toelichting op de wijzigingen ten opzichte van het op 23 mei 2013 gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan verwijzen wij u naar: de nota ‘zienswijzen en commentaar partiële hervaststelling ‘Buitengebied Noord’ en de nota ‘zienswijzen en commentaar plan - MER buitengebied Delfzijl’.

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’ heeft betrekking op het noordelijke deel van het buitengebied van de gemeente, het gebied buiten de dorpen ten noorden van de spoorlijn Delfzijl -Groningen.

In verband met dit bestemmingsplan is een Milieueffectrapportage opgesteld: ‘plan-MER buitengebied Delfzijl’. De plan-MER is bedoeld om milieubelangen op een volwaardige manier mee te wegen in bestemmingsplannen. De plan-MER en de aanvulling hierop, de Passende Beoordeling (PB) en het advies van de MER-commissie zijn opgenomen in de bijlagen bij de plantoelichting van het bestemmingsplan. Deze stukken zijn dus onderdeel van het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het deels opnieuw vastgestelde bestemmingsplan ’Buitengebied Noord’ met bijbehorende stukken is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0010.04BP-VG02. Ook ligt het plan van 2 januari 2014 tot en met 12 februari 2014 ter inzage in het gemeentehuis en in de openbare bibliotheek aan de Oude Schans 23 te Delfzijl. Voor inzage in het gemeentehuis kunt u een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 140596. In de Bibliotheek kunt u zich melden bij de receptie. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Beroep

Tijdens deze termijn kan tegen het raadsbesluit ‘partiële hervaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’ beroep worden ingesteld door:

  • -degenen, wiens zienswijzen niet zijn meegewogen in het besluit van 23 mei 2013 waarmee het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’ gewijzigd is vastgesteld;

  • -iedereen, die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen naar aanleiding van de partiële hervaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’.

Degene die beroep heeft ingesteld bij de Raad van State kan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Het beroep en/of verzoek voor een voorlopige voorziening stuurt u naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot partiële hervaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’ treedt in werking daags na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Is een verzoek voor een voorlopige voorziening ingediend, dan treedt het raadsbesluit in werking nadat op dat verzoek is beslist, tenzij de Raad van State anders bepaalt.

Vragen

Voor vragen over het plan kunt u contact opnemen met de heer G. Nienhuis van de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer (0596) 63 99 26 of mailen naar g.nienhuis@delfzijl.nl.

Naar boven