Logo DelfzijlVastgestelde beheersverordening ‘Farmsumerhaven’

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Delfzijl maken bekend dat de raad op 19 december 2013 de beheersverordening ‘Farmsumerhaven’ heeft vastgesteld.

De beheersverordening vervangt het bestemmingsplan ‘Farmsumerhaven. Het geldende bestemmingsplan stamt uit 2003 en er is een wettelijke verplichting uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro) om plannen die ouder zijn dan tien jaar voor 1 juli 2013 te actualiseren.

Volgens de Wet Ruimtelijke ordening (Wro) kan de gemeente een beheersverordening vaststellen. Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan en is bedoeld voor gebieden waar geen grote ruimtelijke ontwikkelingen worden voorzien. In de beheersverordening wordt het beheer van dat gebied overeenkomstig het bestaande gebruik geregeld. Een beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie vast. De Wro bevat geen procedurevoorschriften voor het vaststellen van een beheersverordening.

Ter inzage

De vastgestelde beheersverordening is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0010.19BV-VG02 (zie onderstaande verwijzingen). De beheersverordening is vanaf 6 januari 2014 in te zien in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 140596. De digitale versie van een beheersverordening is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt de digitale beheersverordening.

Beroep

Tegen de vastgestelde beheersverordening kan geen beroep worden ingesteld.

Inwerkingtreding

De vastgestelde beheersverordening treedt in werking met ingang van de dag na de bekendmaking.

Verwijzingen

plan: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0010.19BV-VG02

Naar boven