Logo Muiden
Vaststelling bestemmingsplan ‘2e hockeyveld MHC Muiderberg’, Muiden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Muiden maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 17 oktober jl. het bestemmingsplan ‘2e hockeyveld MHC Muiderberg’ gewijzigd heeft vastgesteld. Aangezien de tekst van het vaststellingsbesluit niet overeen kwam met de achterliggende gedachte (de term “gewijzigd” ontbrak in het raadsbesluit) werd tijdens de vergadering van de raad op 19 december jl het eerder genomen raadsbesluit aangevuld met het woordje “gewijzigd”. De op 17 oktober jl vastgestelde wijzigingen worden als volgt weergegeven:

  • de plangrens is gewijzigd vanwege een betere landschappelijke inpassing;

  • het verbindingspad tussen de bestaande paden in het bos en het nieuwe hockeyveld is iets anders gesitueerd ten behoeve van de aanwezige bomen;

  • het aanwezige water is bestemd;

  • de paddenpoel is gecompenseerd door het herstel van de bestaande sloot;

  • de dubbelbestemmingen Waarde-Archeologie 3 en Waarde-Archeologie 4 zijn toegevoegd ter voldoening aan de Nota Landschap en Cultuurhistorie;

  • de dubbelbestemming Leiding-Water is toegevoegd vanwege een aanwezige waterleiding;

  • Toevoeging groenplan ter voldoening aan de kaderstelling van de gemeenteraad;

  • De toelichting is aangevuld met de op 28 februari 2013 vastgestelde Nota Landschap en Cultuurhistorie.

Het bestemmingsplan is een partiële herziening van bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 1993’ en is bedoeld om het realiseren van een hockeyveld met daaromheen een groene omzoming, aan de Googweg ten zuidwesten van het Kocherbos, juridisch – planologisch mogelijk te maken.

Het verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwplan is gecoördineerd met de bestemmingsplanprocedure op grond van artikel 3.30 Wro. Dit betekent dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning dezelfde procedure volgen. De omgevingsvergunning met nummer M-HZ_WABO-2013-1189 is op 23 december 2013 verleend.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen vanaf 30 december 2013 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage. Voor inzage kunt u op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur terecht bij het Centraal Servicepunt in het gemeentehuis, Het Anker 2 te Muiden. De vastgestelde bestemmingsplannen zijn ook langs elektronische weg te raadplegen, o.a. via de website www.muiden.nl .

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpomgevingsvergunning heeft ingebracht, of een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Raad van State. Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift dient u te richten aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven