Logo Voorst
Vastgesteld bestemmingsplan Teugseweg 12, Voorst

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Vastgesteld bestemmingsplan Teugseweg 12, vastgesteld beeldkwaliteitsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen

Met ingang van 25 december 2013 liggen voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage het bestemmingsplan Teugseweg 12 (NL.IMRO.0285.20176-VS00), het beeldkwaliteitsplan 'Functieveranderingsplan De Kleine Vles, Teuge', het besluit geen exploitatieplan vast te stellen en de bijbehorende stukken. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het besluit omtrent het exploitatieplan zijn door de gemeenteraad van Voorst genomen op 16 december 2013.

Het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan, het besluit geen exploitatieplan vast te stellen en de bijbehorende stukken kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 12.15 uur inzien bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijden de stukken in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, mevrouw P. Dekker. Haar telefoonnummer is (0571) 27 93 43. Het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan, het besluit geen exploitatieplan vast te stellen en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar gesteld. Op de website www.voorst.nl onder Wonen, Bouwen en Ruimtelijke Ordening, Ruimtelijk plan raadplegen, Ruimtelijke plannen: ter inzage kunt u de stukken bekijken. Tevens kan het bestemmingsplan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl geraadpleegd worden.

Het bestemmingsplan zal een functieverandering van het voormalige agrarisch erf aan de Teugseweg 12 in Teuge mogelijk maken in combinatie met de bouw van twee nieuwe woningen, een landschappelijke inpassing van de erven, natuurontwikkeling en de aanleg van een fietspad parallel aan de Grote Wetering. Eén woning wordt nabij de bestaande woning aan de Teugseweg 12 gebouwd en de andere ten oosten van de Rijksstraatweg 220. Het beeldkwaliteitsplan geeft het kader voor het te ontwikkelen architectonisch ontwerp voor het erf en de bebouwing. Na vaststelling door de gemeenteraad vormt dit beeldkwaliteitsplan het wettelijk toetsingsinstrument voor welstand voor het desbetreffende gebied. Het beeldkwaliteitsplan wordt opgenomen in en maakt onderdeel uit van de Welstandsnota gemeente Voorst. De vastgestelde plannen wijken niet af van de eerder ter inzage gelegen ontwerpplannen.

Beroep

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij omtrent het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen beroep instellen. Voor de mogelijkheid van beroep worden het bestemmingsplan en het besluit omtrent het exploitatieplan aangemerkt als één besluit. Beroep kan met ingang van de dag na de dag waarop de terinzagelegging is aangevangen, voor een periode van zes weken, worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Twello, 24 december 2013

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.M. van Leeuwen, secretaris

Naar boven