Logo Friesland
Bekendmaking inspraak ontwerpprojectplan, projectnota/MER en ontwerpbesluiten dijkverbetering Ameland, Friesland

ONDERWERP

Gedeputeerde Staten (GS) van Fryslân maken, op verzoek van Wetterskip Fryslân en conform de Waterwet, bekend dat het ontwerpprojectplan en projectnota/milieueffectrapport (MER) dijkverbetering Ameland en de ontwerpbesluiten voor de uitvoering van deze dijkversterking vanaf 18 februari 2013 voor een periode van zes weken ter inzage liggen. Deze dijkverbetering is nodig omdat de Waddenzeedijk aan de zuidzijde van Ameland met een lengte van 16,6 km niet aan de wettelijke veiligheidsnorm voldoet.

PROCEDURE

Voor deze dijkverbetering wordt door Wetterskip Fryslân een projectplan vastgesteld dat de projectprocedure voor waterstaatswerken doorloopt (artikel 5.5 – 5.14 Waterwet). Ter onderbouwing van de besluitvorming over deze dijkversterking heeft het waterschap een MER opgesteld. GS van Fryslân hebben deze MER aanvaard.

Voor de uitvoering van het dijkverbeteringsproject zijn de volgende besluiten in ontwerp opgesteld:

Omgevingsvergunning gemeente Ameland;

  • Vergunning Natuurbeschermingswet 1998;

  • Ontheffing Flora- en Faunawet;

  • Melding Waterwet;

  • Ligplaatsontheffing.

GS van Fryslân treden op als coördinerend bevoegd gezag op grond van de Waterwet en zorgen er o.a. voor dat de zienswijzen op het ontwerp-projectplan, projectnota/MER en de ontwerpuitvoeringsbesluiten worden behandeld door de verschillende bevoegde gezagen. Het projectplan zal na vaststelling door het algemeen bestuur van het waterschap ter goedkeuring worden aangeboden aan GS van Fryslân.

INZAGE

Het ontwerpprojectplan, de projectnota/MER, de ontwerpuitvoeringsbesluiten en de relevante stukken liggen van 18 februari tot en met 1 april 2013 op werkdagen ter inzage op de volgende plaatsen:

het provinciehuis (graag van tevoren contact opnemen);

de secretarie gemeente Ameland in Ballum op Ameland;

het waterschapsgebouw Wetterskip Fryslân, Harlingerstraatweg 113, Leeuwarden.

het kantoor van de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, tijdens kantooruren, Juliana van Stolberglaan 148 te Den Haag (tel. 070-3786693).

Deze stukken zijn gedurende voornoemde inzagenperiode in principe ook te downloaden vanaf de website van de provincie http://www.dijkverbetering.ameland of vanaf de website van Wetterskip Fryslân

www.wetterskipfryslan.nl/dijkverbeteringameland

ZIENSWIJZEN en INLICHTINGEN

Een ieder kan van tot en met 1 april 2012 schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over het ontwerpprojectplan, projectnota/MER en de ontwerpuitvoeringsbesluiten naar voren brengen. Daarbij wordt u verzocht expliciet aan te geven op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten van Fryslân, postbus20.120, 8900 HM Leeuwarden onder vermelding van "zienswijze dijkverbetering Ameland". Daarbij kan worden verzocht om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen en voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer J. Luinstra van de provincie Fryslân (tel. 058-2925678).

Tegen het uiteindelijke goedkeuringsbesluit en de overige definitieve (uitvoerings)besluiten kan door belanghebbenden, die in de ontwerpfase zienswijzen hebben ingediend, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit dijkverbeteringsproject.

Naar boven