Logo HilversumVerkeersregeling Schaarmeesterspad

Gemeenteblad III, 2013, nr. 60

Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben het volgende overwogen.

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient een verkeersbesluit te worden genomen voor het plaatsen of verwijderen van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Het Schaarmeesterspad is een nieuw pad tussen de Hommelmeent en de Melkmeent en heeft als voornaamste functie de kinderboerderij aan de Melkmeent beter bereikbaar te maken voor de bewoners van de wijk Hilversumse Meent.

Het Schaarmeesterspad is aangelegd als een fiets- en voetpad. Om het gebruik door andere voertuigen tegen te gaan is het noodzakelijk het Schaarmeesterspad aan te wijzen als een recreatief (niet verplicht) fietspad. Het pad is niet breed genoeg om de fietsers en de voetgangers fysiek te scheiden.

Op een recreatief fietspad zijn gehandicaptenvoertuigen en fietsen met elektrische trapondersteuning toegestaan, maar brom- en snorfietsers niet.

Bovengenoemde maatregel zal noch op het Schaarmeesterspad, noch op één van de aangrenzende straten, leiden tot een overschrijding van de luchtkwaliteitsnormen, als genoemd in titel 5.2 Luchtkwaliteitseisen van de Wet milieubeheer.

Bovengenoemde maatregel zal noch op het Schaarmeesterspad, noch op één van de aangrenzende straten, leiden tot een formele reconstructie in de zin van de Wet geluidhinder.

De Korpschef van de Regiopolitie Gooi en Vechtstreek is gehoord in overeenstemming met artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en heeft geen bezwaar tegen de voorgestelde maatregelen.

Het ontwerp van dit besluit is op 17 oktober 2013 op de gebruikelijke wijze gepubliceerd in de Gooi en Eembode en een ieder is gedurende 6 weken in de gelegenheid gesteld om zijn of haar zienswijze ten aanzien van dit ontwerpbesluit kenbaar te maken, maar van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt;

Het Schaarmeesterspad is gelegen binnen deze gemeente en bij de gemeente in beheer en onderhoud.

Op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) is het college bevoegd ten aanzien van het verkeer op de binnen deze gemeente gelegen wegen, welke niet onder het beheer van het rijk, de provincie of een waterschap vallen, de besluiten te nemen als bedoeld in artikel 12 van het BABW.

Bij ons besluit van 30 augustus 2005 is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, afdeling 3.4 Awb, van toepassing verklaard voor verkeersbesluiten (besluiten op grond van de Wegenverkeerswet, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer) met uitzondering van besluiten met betrekking tot gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken.

Burgemeester en wethouders van Hilversum besluiten.

Door het plaatsen van borden G13 en G14 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 het Schaarmeesterspad aan te wijzen als een recreatief (niet verplicht) fietspad.

Hilversum, 10 december 2013,

burgemeester en wethouders van Hilversum,

de secretaris, de burgemeester,

I.C. de Vries P.I. Broertjes

Dit besluit is op 19 december 2013 bekend gemaakt en gedurende 6 weken in zijn geheel in te zien op de website van de in de Staatscourant www.officielebekendmakingen.nl. Dit is de enige rechtsgeldige bekendmaking. Een gelijkluidend exemplaar met eventuele bijlagen is gedurende 6 weken in te zien op de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl/verkeersbesluiten). Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan, uitsluitend door degene die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit, binnen 6 weken na bovengenoemde datum van bekendmaking, tegen het definitieve besluit een gemotiveerd beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaak, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. In het beroepschrift moeten in ieder geval worden vermeld: uw naam, adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit en de redenen waarom u het niet eens bent met het besluit. Ook moet u een kopie van dit besluit meesturen.

Dit besluit treedt 6 weken na bovenvermelde publicatiedatum in werking, ook al tekent u beroep aan. Wilt u voorkomen dat, zolang nog niet op uw beroepschrift is beslist, het besluit in werking treedt, dan kunt u aan de rechter een voorlopige voorziening (schorsing) vragen. U richt uw verzoek dan aan de voorzieningenrechter op bovengenoemd adres (o.v.v. voorlopige voorziening).

Aan het behandelen van een beroepschrift en een verzoek tot voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). De actuele bedragen kunt u opvragen bij de rechtbank (030-223 30 10).

Vr13060

Naar boven