Logo Graft-De Rijp
Besluit Hogere Waarde Wet geluidshinder (voor gebouw van de ‘brede school’), Graft-De Rijp

Bij de gemeente Graft-De Rijp is een verzoek ingediend ter vaststelling van een hogere waarde voor de nieuwbouw van een school op het perceel Oosterven te De Rijp (Graft-De Rijp, sectie C, nr. 1646/voetbalveld S.V. De Rijp/J. Ploegerlaan). De geprojecteerde school is gelegen binnen de geluidzone van de Provinciale weg N244 (Alkmaar – Purmerend).

Alle wegen, met uitzondering van de 30 km/uur wegen, zijn, op basis van de Wet geluidhinder, voorzien van een geluidzone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals woningen maar ook een school, welke binnen een dergelijke zone langs een weg zijn gelegen, dienen op een zodanige afstand hiervan te zijn gelegen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt).

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Provinciale weg N244, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder.

De geluidbelasting op de gevel van de school is, met een geluidbelasting van ten hoogste 51 dB, echter lager dan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

Met ingang van woensdag 10 april 2013 heeft een ontwerp Besluit Hogere Waarde Wet geluidshinder met de daarop betrekking hebbende stukken gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegen in het gemeentehuis van Graft-De Rijp. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend. De zienswijzen hebben niet geleid tot een wijziging van het besluit.

Het college van burgemeester en wethouders van Graft-De Rijp heeft derhalve op 12 november 2013 besloten om voor de school, op grond van de artikelen 3.1 en 3.2 van het Besluit geluidhinder jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 51 dB.

Het voorgenoemde besluit met de daarop betrekking hebbende stukken ligt vanaf woensdag 18 december 2013 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Graft-De Rijp. U kunt alle stukken inzien op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en ’s middags op afspraak tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Het voorgenoemde besluit met de daarop betrekking hebbende stukken zijn ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (bij de stukken behorende bij het bestemmingsplan ‘Sportgebied Oosterven’) en de website van gemeente Graft-De Rijp (www.graftderijp.nl ).

Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan tegen voornoemd besluit van het college bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die beroep instelt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Het Besluit Hogere Waarde Wet geluidshinder treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Als binnen de inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Meer informatie staat op de website van de Raad van State .

Informatie over het inzien van besluiten en bijbehorende stukken

Om de stukken buiten de openingstijden in te zien kunt u een afspraak maken. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de heer R. Klaassen, telefoonnummer 0299-391977.

Naar boven