Kennisgeving erratum vrijstelling geluidproductieplafonds spoorlijn Zutphen – Hengelo, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu deelt, gelet op artikel 11.23 van de Wet milieubeheer, het volgende mee.

Op 13 augustus 2013 is in de Staatscourant nr. 22736 kennisgegeven van het feit dat spoorwegbeheerder ProRail het verzoek van een spoorwegonderneming heeft ingewilligd om extra vervoerscapaciteit toe te delen op het baanvak Zutphen – Hengelo. Daardoor treedt tussen Zutphen Twentekanaal aansluiting en Goor een overschrijding op van de geldende geluidproductieplafonds. ProRail maakt daarom voor dit baanvak gebruik van de mogelijkheid tot vrijstelling van de naleving van de geluidproductieplafonds die in artikel 11.23 van de Wet milieubeheer is geboden.

In overeenstemming met artikel 11.23, vierde lid, heeft ProRail dit gemeld aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Daarbij is gemotiveerd dat wordt voldaan aan de voorwaarden uit het eerste lid van genoemd artikel.

Conform de opgave van ProRail vermeldde de kennisgeving van 13 augustus 2013 dat deze eenmalige vrijstelling geldt voor het baanvak Zutphen Twentekanaal aansluiting – Goor voor de kalenderjaren 2012 tot en met 2015. Nadien heeft ProRail echter gemeld dat het baanvak abusievelijk onjuist was aangeduid. De juiste aanduiding is het baanvak Zutphen Twentekanaal aansluiting – station Delden.

De vrijstelling vloeit rechtstreeks voort uit artikel 11.23 van de Wet milieubeheer. Hiertegen is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Naar boven