Logo Amsterdam - Zuid
Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (uitgebreide voorbereidingsprocedure) en aanverwant ontwerpbesluit wegonttrekking Gelderlandplein, Amsterdam - Zuid

De transformatie en uitbreiding van het winkelcentrum Gelderlandplein (fase 2 en 3)

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid maakt bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voornemens zijn de omgevingsvergunning, met OLO-nummer: 813757, te verlenen voor de volgende activiteiten:

  • het gebruiken van gronden in strijd met het bestemmingsplan (artikel 2.1, lid 1, sub c, Wabo);

  • het bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1, lid 1, onder a, Wabo);

Aanverwante ontwerpbesluiten

Ten behoeve van de realisatie van bovengenoemd project is het tevens nodig om op grond van artikel 9 van de Wegenwet een deel van het openbaar terrein gelegen rondom het huidige en uit te breiden winkelgebied Gelderlandplein te onttrekken aan de openbaarheid.

Terinzageligging

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit wegonttrekking Gelderlandplein en alle bijbehorende stukken liggen van maandag 16 december 2013 tot en met vrijdag 24 januari 2014 tijdens de openingstijden ter inzage bij onze informatiecentra op het stadsdeelkantoor President Kennedylaan 923 en Burgerweeshuispad 301, geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Bovendien zijn beide informatiebalies op donderdagavond tot 20.00 uur geopend

De ontwerpbeschikking met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit wegonttrekking Gelderlandplein met bijbehorende stukken kunnen tevens digitaal bekeken worden via onze internetsite www.zuid.amsterdam.nl/publicaties, onder ’Stukken ter inzage’.

Zienswijze

Gedurende genoemde periode kunt u uw zienswijze met betrekking tot het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit wegonttrekking Gelderlandplein schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid, postbus 74019, 1070 BA Amsterdam. Voor uw mondelinge reactie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Vergunningen.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Amsterdam, 12 december 2013

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid, P.P.J. Slettenhaar stadsdeelvoorzitter

Y. Jakobs waarnemend stadsdeelsecretaris

Naar boven