Logo Boskoop
Ontwerp addendum intergemeentelijke structuurvisie Greenport regio Boskoop, Boskoop

Het college heeft besloten deze ontwerp addendum structuurvisie intergemeentelijke structuurvisie Greenport regio Boskoop op basis van de Algemene wet bestuursrecht en de gemeentelijke inspraakverordening vrij te geven voor inspraak. Deze aankondiging is tevens een kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening.

Het ontwerp addendum ligt met ingang van donderdag 19 december 2013 voor een periode van acht weken (tot en met woensdag 12 februari 2014) voor een ieder ter inzage.

Fusie gemeente Rijnwoude, Boskoop en Alphen aan den Rijn

Gezien de aanstaande fusie van de gemeente Boskoop met de gemeenten Rijnwoude en Alphen aan den Rijn is gekozen voor een afwijkende procedure. De stukken zullen voor een periode van 8 weken (digitaal) ter inzage worden gelegd in plaats van de gangbare 6 weken. Tevens worden mogelijkheden om het plan analoog in te zien uitgebreid. De stukken zullen zowel in het gemeentehuis in Boskoop alsook in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn raadpleegbaar zijn. Voor de exacte locaties en tijden verwijzen wij naar de informatie in de volgende paragraaf.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het addendum structuurvisie intergemeentelijke structuurvisie Greenport regio Boskoop, ligt gedurende voornoemde termijn van tervisielegging op de volgende locaties ter inzage:

  • Van 19 t/m 20 december 2013: bij de receptie in het gemeentehuis van Boskoop, Raadhuisplein 1 te Boskoop (voor actuele openingstijden; www.boskoop.nl ).

  • Van 3 januari 2014 t/m 12 februari 2014: informatiebalie van het stadhuis, gemeente Alphen aan den Rijn. Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden; www.alphenaandenrijn.nl ).

  • Het ontwerp addendum ISV met bijbehorende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN code: NL.IMRO.0499.STV13055BU-ON01).

  • In de periode van 20 december (vanaf 12.00u) tot en met 2 januari 2014 zijn beide gemeentehuizen gesloten en zijn de analoge stukken niet in te zien;

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp addendum intergemeentelijke structuurvisie’. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na afspraak met de heer R. Schutte. Voor de periode van 19 t/m 20 december 2013 en vanaf 3 januari t/m 12 februari 2014 kan hiertoe contact op worden genomen via telefoonnummer 14 0172. In de tussenliggende periode is het niet mogelijk een mondelinge zienswijze in te dienen. Mede om deze reden liggen de stukken voor een periode van 8 weken ter inzage.

Ten aanzien van de ontwerp addendum kunnen zienswijzen worden ingediend, voordat een vaststellingsbesluit genomen wordt. Een zienswijze kan aanleiding zijn om de (ontwerp addendum) structuurvisie aan te passen. De gebundelde zienswijzen met de beantwoording en eventuele wijzigingsvoorstellen, worden tezamen met de structuurvisie aan de gemeenteraad ter vaststelling aangeboden. Tegen het besluit tot vaststelling (besluit van algemene strekking) kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven