Logo Franekeradeel
Vaststelling bestemmingsplan ‘Ried – Herstructurering dr. Vitus Ringersstraat’, Franekeradeel

De gemeenteraad van Franekeradeel heeft op 4 december 2013 het bestemmingsplan “Ried – Herstructurering dr. Vitus Ringersstraat” ongewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van vier woningen mogelijk aan de dr. Vitus Ringersstraat. Daarnaast wordt in het plan een zogenoemde wijzigingsbevoegdheid opgenomen, zodat in de toekomst – bij voldoende vraag – nog twee extra woningen gerealiseerd kunnen worden. Ook wordt het bestemmingsplan dat in 2009 is vastgesteld voor het parkeerterrein op de kruising van de dr. Vitus Ringersstraat en Peinserweg één-op-één in dit plan opgenomen. Het plangebied wordt begrensd door de dr. Vitus Ringersstraat aan de zuidzijde, de Peinserweg aan de westzijde en de Pastorielaan aan de oostzijde.

Het zogenoemde planidentificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is NL.IMRO.0070.BPRIEDDRVITUSR2012-VAS1

Heeft u vragen?

Voor informatie over het vastgestelde bestemmingsplan of de procedure kunt u bellen met de afdeling Ruimte (14 0517). Dit kan op werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur.

U kunt het bestemmingsplan bekijken

Dat kan bij het loket van de afdeling Ruimte (gemeentehuis) aan de Harlingerweg 18 in Franeker. U kunt het bestemmingsplan bekijken op werkdagen tussen 8:30 en 12:00 uur (op woensdag tot 16:30 uur). Vanaf 19 december 2013 tot en met 29 januari 2014 ligt het bestemmingsplan voor u klaar.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal bekijken, via www.franekeradeel.nl .

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan?

Dan kunt u in beroep gaan. Dit kunt u binnen zes weken doen, tot en met 29 januari 2014. U kunt alleen in beroep gaan als:

  • u een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft gegeven, en

  • u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij het vastgestelde bestemmingsplan is betrokken. Of u ook echt belanghebbende bent wordt getoetst aan de wet.

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het bestemmingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen.

Wilt u dat het bestemmingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dit is een voorlopige beslissing om een bepaalde handeling uit te stellen of juist door te laten gaan. Dit kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed.

Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het bestemmingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

Naar boven