Logo Staphorst
Aanmeldingsnotitie MER uitbreiding varkenshouderij K. Mijnheer, Koezenkooiweg 2 te Rouveen (gemeente Staphorst)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst maken, gelet op het bepaalde in artikel 7.17, vierde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 23 oktober 2013 heeft de heer K. Mijnheer voor de locatie Koezenkooiweg 2 te Rouveen (7954 PH) een Aanmeldingsnotitie MER ingediend waaruit blijkt dat het bedrijf voornemens is haar varkenshouderij uit te breiden naar een totaal van 24 opfokzeugen, 416 zeugen, 2 dekberen, 1.580 gespeende biggen en 2.988 vleesvarkens.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst leidt de voorgenomen activiteit niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst hebben daarom besloten dat voor deze activiteit geen bijzondere omstandigheden aanwezig zijn waarvoor een milieueffectrapportage (MER) behoeft te worden opgesteld alvorens door hen een beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de voorgenomen activiteit.

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 18 december 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Staphorst, Binnenweg 26 te Staphorst.

Naar boven