Logo Nederlek
Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Lekkerkerk Oost’, Nederlek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan “(uitbreiding) Bedrijventerrein Lekkerkerk Oost” ter inzage leggen.

Tussen het bestaande bedrijventerrein aan de oostzijde van de kern Lekkerkerk en de algemene begraafplaats wordt een uitbreiding van het bedrijventerrein gerealiseerd. De uitbreiding beslaat een oppervlakte van ongeveer 3,4 hectare. Verder vindt er in het gebied grenzend aan de begraafplaats een waterrijke groenontwikkeling plaats en worden in het lint van de Tiendweg Oost twee extra woningen gebouwd. Aan de Tiendweg Oost 1 wordt een hoveniersbedrijf formeel bestemd waarbij ook een zorgfunctie mogelijk wordt gemaakt.

Inzage en mogelijkheid indienen zienswijze

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf woensdag 18 december 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis aan de Burg. van der Willigenstraat 58 in Lekkerkerk. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook bekijken via de gemeentelijke website www.nederlek.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (plan ID: NL.IMRO.0643.BP1211BT010-ON01).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Nederlek, postbus 2503, 2940 AA te Lekkerkerk, onder vermelding van “zienswijze bestemmingsplan “(uitbreiding) bedrijventerrein Lekkerkerk Oost”.

Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wenst te maken dan kunt u daarvoor een afspraak maken met de heer W. den Hartigh van de afdeling VROM, telefoon 0180-667759. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt dat ter kennis wordt gebracht aan de gemeenteraad. Het is niet mogelijk om telefonisch een zienswijze kenbaar te maken.

Procedure

Na verwerking van de eventueel ingediende zienswijzen zal het bestemmingsplan de daarvoor benodigde procedure doorlopen. Het is van belang te weten dat – mede naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen – de inhoud van het defintieve bestemmingsplan nog kan wijzigen.

Eventuele wijzigingen kunt u zien tijdens de tervisielegging van het definitieve bestemmingsplan. Wij informeren u hierover via het Nederlek Nieuws en de gemeentelijke website.

Lekkerkerk, 17 december 2013

Naar boven