Logo Grootegast
Ontwerpbestemmingsplan ‘Caspar de Roblespark’, Grootegast

Burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van woensdag 18 december 2013 voor een periode van zes weken (tot en met dinsdag 28 januari 2014) voor een ieder tijdens openingstijden bij de balie in het gemeentehuis ter inzage ligt:

Het ontwerp-bestemmingsplan “Caspar de Roblespark” ( NL.IMRO.0015.BPGG13BEHE1-OW01), alsmede de daarop betrekking hebbende stukken.

Het betreft een actualisatie van het bestemmingsplan Caspar de Roblespark uit 2004. De bestaande juridische regeling wordt vrijwel één op één overgenomen. Op drie punten is afgeweken van het vigerend plan. In de eerste plaats wordt het in 2005 vastgestelde beeldkwaliteitsplan (beter) in de regels verankerd. Daarnaast wordt het plan specifieker afgestemd op de inmiddels gerealiseerde bebouwing en infrastructuur. In de derde plaats zijn de derde en vierde bouwfase – waar binnen de komende tien jaar naar verwachting niet gebouwd zal worden – voorzien van een woonbestemming zonder bouwmogelijkheden respectievelijk een agrarische bestemming. Voor deze twee fases zal de gemeente, zodra marktomstandigheden daartoe aanleiding geven, op termijn het bestemmingsplan wijzigen en wederom bouwmogelijkheden toekennen.

Het ontwerp-bestemmingsplan “Caspar de Roblespark” is verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0015.BPGG13BEHE1-OW01. Tevens is het ontwerp-bestemmingsplan binnen de gestelde termijn van zes weken het beschikbaar gesteld via een link op de gemeentelijke website (www.grootegast.nl ) in de bekendmakingen (Bestuur en organisatie > bekendmakingen > bestemmingsplannen).

Omgang reacties

Binnen de gestelde termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Grootegast, Postbus 46, 9860 AA Grootegast, onder vermelding van “zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Caspar de Roblespark”, of naar het e-mailadres ruimtelijkeplannen@grootegast.nl. Mondelinge zienswijzen kunnen op afspraak naar voren worden gebracht.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen of een afspraak kunt u contact opnemen met het KCC van de gemeente Grootegast, telefoonnummer (0594) 695795.

Naar boven